Изглежда, че не само по Коледа стават чудеса, но и в началото на новата година. След като по ред причини премиерата на „The New Mutants“ се забави с години и имаше слухове, че ще пропусне кината и ще се появи директно в стрийминг платформата Disney+, филмът на Джош Буун най-накрая ще стигне до големия екран, при това във вариант, отразяващ първоначалната визия на своя режисьор.

Вчера 20th Century Fox (под шапката на Disney) разпространиха нов трейлър на „The New Mutants“, който анонсира новата премиерна дата 3 април 2020 (първоначалната беше 13 април 2018) и ни дава малко по-добър поглед към това, което ни очаква като история, тон и атмосфера – както вече казахме, запазени са оригиналните хорър измерения на Х-мен проекта.

Припомняме, че „The New Mutants“ разказва за петима младежи, затворени против волята им в „болница“, където са под надзора на ужасяващата доктор Сесилия. Те трябва да се преборят с опасните си сили и минали грехове… те не се опитват да спасят света, само себе си. Вижте трейлъра.

Когато видяхме първия трейлър (преди повече от две години), бяхме доста по-развълнувани за този филм, отколкото сега. Не сме сигурни дали това се дължи на забавянето (през което време „Brightburn“ го изпревари като пример за комисков филм с хорър туист) и всякакви слухове за проблеми, преснимания (дали са се случили или не) и прочее, на това, че слабият „Х-Мен: Тъмния Феникс“ окончателно закопа интереса ни към Х-мен франчайза, или пък просто горната реклама не ни допадна, но крайният резултат е налице: не се вълнуваме особено за „The New Mutants“. Все пак стискаме палци да става за гледане.

В ролите са Мейси Уилямс катоРейн Синклеър/Wolfsbane, Аня Тейлър-Джой като Илияна Распутин/Magik (малката сестра на Пьотр Распутин/Colossus), Чарли Хийтън като Сам Гътри/Cannonball, Хенри Зага като Роберто да Коста/Sunspot, Блу Хънт като Даниел Муунстар/Mirage и Алис Брага като главния антагонист (и човек, за разлика от младите ѝ подопечни) доктор Сесилия Рейес.

Режисьор на „The New Mutants” е Джош Буун, който е и сценарист наравно с Нейт Лий, по образи създадени от Крис Клеърмонт, Боб Маклауд, Лен Уийн и Дейв Кокръм.

Премиерата е 3 април 2020.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Нещо много генерично ми изглежда и телевизионно. И не знам, дали щото са стари кадри, видеото е с ужасно качество като за 1080п. Запазвам си правото да съм умерено оптимистичен,. но определено тоя трейлър не ме надъхва особено!

  2. С изключение на 30 секунди нови кадри, всичко останало вече сме го гледали в предния трейлър. Наистина изглежда генерично и поредния опит за лансиране на тийн-ове със суперсили, но пък от всичко, което чувам филма е доста близък до комиксите и се набляга максимално много на хорър елементите, така че ще видим. Дано да е успешен.

  3. Много фен бях някъде до Days of future past, а това, даже се надявах да не го пуснат