Андрю Стантън и Тим Бъртън

Въпреки че Роланд Емерих се опита да съсипе реномето на 2012 година (и се справи много по-добре със задачата от всякакви индиански племена, неориентирани предсказатели и прости печалбари), годината изведнъж ни се струва доста приятна, благодарение на „John Carter of Mars” и „Frankenweenie”. Разбира се, това няма да са единствените заслужаващи внимание филми през пролетта и лятото на 2012, но пък са проекти, които следим от доста отдавна.

Сега Disney обявяват премиерните дати и благодарение на ComingSoon знаем кога ще свърши чакането. На 8 юни 2012 ще излезе „John Carter of Mars”, първият игрален филм на „Pixar”-овия гении Андрю Стантън, който е екранизация по Едгар Райс Бъроус и е с участието на – поемете си дъх – Тейлър Кич, Лин Колинс, Саманта Мортън, Марк Стронг, Кирън Хайндс, Доминик Уест, Джеймс Пюрфой, Поли Уокър, Томас Хейдън Чърч и Уилям Дефо.

А на 9 март 2012 по американските кина ще се завърти пълнометражният „Frankenweenie” на Тим Бъртън, за който уви на този етап не знаем много повече, освен няколко спекулации и слухове като това, че други ученици от училището на Виктор ще открият тайната му да възкресява животни и ще видим най-разнообразни създания – от гущер приличащ на Годзила до обикновен домашен хамстер.

И последно, ако Бъртън не си промени мнението, филмът ще бъде черно-бял.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *