След години наред усилия, стопиране и рестартиране и какви ли не задкулисни премеждия, в крайна сметка стигнахме до заветния момент – Светкавицата на Андрес Мушети ще излезе след по-малко от месец, заради което получаваме и финален трейлър.

Перипетиите на този филм да стане реалност са пословични и въпреки сравнително силните отзиви, които Светкавицата получи след първите си специални прожекци, все пак подозираме, че в крайна сметка няма да има огромно значение. По всичко личи, че Джеймс Гън и Питър Сафран планират да започнат да изграждат новата DC-вселена от нулата. Вече знаем, че Бен Афлек и Хенри Кавил няма да се превъплътят в супергеройските си образи отново, по всяка вероятност приключихме и с Жената чудо, пък и с Аквамен (след предстоящия му филм). Не можем и да си представим, че Езра Милър с всичките си проблеми в публичното пространство, ще остане част от свят, който толкова държи на репутацията си.

Но все пак Светкавицата ще излезе, а би било страшно нечестно да кажем, че един филм има стойност само като част от по-голямата вселена. Напротив, дълбоко вярваме, че ако крайният резултата е добър и направи много хора (които обичат героя) щастливи, това ще си струва само по себе си. Дали обаче има наистина шанс Светкавицата да е добър, а не поредната каша от специални ефекти? В това не сме убедени.

Припомняме, че филмът ще разкаже всеизвестната комиксова сюжетна линия „Flashpoint”, в която Бари Алън чупи мултивселената, в опита си да се върне назад във времето, за да спаси родителите си – майка му, която е убита и баща му, който е арестуван за убийството. Във версията на събитията, която ще видим тук, Бари осъзнава как е прецакал нещата, Генерал Зод се завръща, супергерои няма, а той трябва да убеди пенсиониран герой и затворник от Криптон да му помогнат, макар че не са тези, на които първоначално е разчитал.

Този финален трейлър видно разчита едновременно на старите познайници Бен Афлек, Джереми Айрънс и всеобщия любимец Майкъл Кийтън, така и на по-лековатия тон, който самия характер на Бари Алън винаги е предполагал. Едновременно обаче ни се струва, че иска и да е сериозен и изпълнен с усещане за „истинска опасност“ за този герой, който практически няма как да бъде наранен. Възможно е такава бленда от тонове да се получи и да направи Светкавицата по-многослоен, но се опасяваме, че ужасно изглеждащите кадри от пустинната битка ще засенчат всяка добра идея, която филмът може и да е имал.

Режисьор на Светкавицата (The Flash) е Андрес Мушети (Мама, То) по сценарий на Кристина Ходсън (Birds of Prey, Batgirl). В главните роли са Езра Милър, Саша Кейл, Киърси Клемънс, Рон Ливингстън, Марибел Верду, Майкъл Кийтън, Бен Афлек, Майкъл Шанън, Антие Трауе и др.

Премиерата е на 16 юни 2023.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

 1. Фотошопът по постерите е толкова безумен, че Кийтън прилича на Килмър.

 2. Сашка Кайенцето че ѝ близна дупЕнцето!
  Че ги изАм с кръпите тъз шлядуранчица!

  P. S. Болезнена смърт за Reeves, SHITinson & Tomlin!!!

  1. Scat lovers galore
   craving each others’ asshole

   but why ?

   didn’t mommy give them pie ?
   didn’t mommy love them true ?
   (eyes roll, take a deep sigh)
   … I haven’t got a single clue

 3. I read and re-read
  and I cannot believe
  what my eyes have just seen
  and
  what my ears have just heard

  they are mad – as simple as that –
  this is not even sad, this was never a chat