Честно казано, не винаги сме харесвали Виго Мортенсен, но през последните двадесет години, с чудесен избор на роли и най-вече отлични превъплъщения, той постепенно се превърна в един от най-харесваните и уважавани от нас актьори. Не пропускаме проект с негово участие и нямаме търпение да видим отдавна планирания му режисьорски и сценарен дебют „Falling”, чиято премиера предстои в началото на февруари.

Припомняме, че „Falling” разказва историята на Джон – гей мъж на средна възраст, който живее с партньора си и дъщеря им, когато деменцията на баща му започва да се влошава и да го прави неспособен да се грижи за собствената си ферма. Главният герой е принуден да вземе у дома си консервативния си баща, който е крайно против сексуалната му ориентация и начина му на живот. Болестта на всичкото отгоре изостря гнева и липсата на толерантност на стареца, което крайно изнервя и без това тежките и емоционално изтощителни отношения между двамата.

В ролята на Джон влиза самият Виго Мортенсен, а като консервативния му баща ще видим друг наш любимец – жанровата легенда Ланс Хенриксен. Сред останалите актьори са Лора Лини, Тери Чен и Габи Велис. Вижте ги в новия пълен трейлър на филма, който дава малко по-добра представа за структурата на историята.

Общо взето, този не особено грабващ трейлър затвърждава впечатленията от предишния тийзър, а именно за добре направен и изигран филм, който ще успее да развълнува мнозина, но едва ли ще предложи нещо наистина специално, което да го отличи от множество подобни истории за отчуждения и (привидно) непримирими различия. Но лошо няма, не всички филми могат да са специални – в много случаи силна история, която да ни разплаче и да сгрее сърцето ни, е по-важна от търсенето на оригиналност на всяка цена, а съдейки по ревютата, „Falling” предлага точно това. Ние при всички случаи сме на линия – не бихме пропуснали дебюта на Виго Мортенсен, дори и отзивите да са за пълна катастрофа.

В добавка вижте и няколко постера.

falling_ver2_xlg falling_ver4_xlg falling_ver6_xlg

Продуцент, режисьор и сценарист на „Falling” е Виго Мортенсен, който също така е изпълнител на една от главните роли и композитор на музиката. В останалите роли му партнират Ланс Хенриксен, Лора Лини, Габи Велис, Тери Чен, Сверир Гуднасон, Бракън Бърнс и др.

Премиерата е на 5 февруари – на кино и on-demand.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *