Всеки път, когато споделяме някаква новина и споделим, че сме скептични към качеството на финалния резултат, всъщност стискаме палци да не сме прави. Не се надяваме никой филм да е лош, напротив, много бихме се радвали, ако неща, които ни звучат негледаеми „на хартия“ ни изненадат приятно. За съжаление обаче не изглежда днешния случай да е такъв.

Излезе трейлър на God Is A Bullet, за който писахме, когато беше обявен и изразихме съмненията си в способностите на режисьора Ник Касаветис, работил по Тетрадката, Alpha Dog и John Q. Историята на новия му филм се върти около полицая Боб Хайтауър, който намира бившата си съпруга убита, а дъщеря му отвлечена от религиозна секта. Детективът напуска полицията, татуира се целият и измисля план да се вмъкне в сектата, за да измъкне дъщеря си и да отмъсти за жена си, което постига с помощта на единствената избягала жертва на сектата – бившата наркоманка Кейс.

Ето го и трейлърът:

Беше ясно, че сериозна драма няма да видим. Проблемът обаче е, че вместо забавен 90-тарски тип екшън, този филм по-скоро е решил да се вземе изцяло насериозно и да разкаже една хипернасилствена история без какъвто и да било баланс. Изглежда си направо трудно за гледане – поредица от абсурди, които обаче трябва да бъдат приемани сериозно. В един момент човек изгаря друг с огнехвъргачка – как не разбираш, че това трябва да е показано с нужното „намигване“, иначе публиката директно ще изключи?! Да не говорим пък колко зле звучи диалога, рецитиран, за съжаление, от иначе талантливите актьори в главните роли.

God is a Bullet е режисиран от Ник Касаветис, който също така адаптира сценария от едноименния роман на Бостън Теран. В главните роли са Николай Костер-Валдау, Майка Монро, Джейми Фокс, Дженюъри Джоунс, Андрю Дайс Клей, Карм Глусман и Етан Съпли.

Премиерата е на 23 юни, а на 11 юли филмът ще бъде достъпен на video on demand.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

 1. Не разбирам – в деня в който започва Кан – се пуска тази новина за филм, който по скоро няма да става … I don’t get it – whats the point ? Предизвиканите мисли на базата на трейлъра ли са само ?

  Един от членовете на журито в Кан – Denis Ménochet –

  https://www.imdb.com/name/nm1616970/

  ме отнася в повече от един филм напоследък.

  Филмите ли го избирaт него – или той тях, незнам – но се получава комбинация, която ти подклажда вярата не само в киното…The kind of movie that does not reveal itself to you, at first … and then out of nowhere it exceeds your expectations, step by step, twist by twist…

  Here one movie where Denis Ménochet made me confused and happy at the same time, a trailer in French for all the beautiful souls out there, who crave authenticty, but only get lies on a daily basis in that homeland of ours:

  https://www.youtube.com/watch?v=sQjyEWXj2cA