Обикновено най-много се радваме да споделяме новини за предстоящи филми, които сякаш се подреждат като по поръчка, екип и история се събират в перфектна комбинация, за да зарадват киноманските ни сърца. Днес случаят не е точно такъв. Днес ще ви разкажем за един предстоящ проект, за който, честно казано, нямаме идея как се предполага, че трябва да се навърже, как въобще се е зародил като идея и най-вече, какво ще излезе от него.

Става дума за „God Is A Bullet”, екранизация на едноименния роман от 1999 г. на Бостън Терън, разказващ историята на полицая Боб Хайтауър, който намира бившата си съпруга убита, а дъщеря му отвлечена от религиозна секта. Детективът напуска полицията, татуира се целият и измисля план да се вмъкне в сектата, за да измъкне дъщеря си и да отмъсти за жена си, което постига с помощта на единствената избягала жертва на сектата – бившата наркоманка Кейс.

Сюжетът ни звучи любопитно, определено клонящ по-скоро към забавляващ екшън-трилър от 90-те години, отколкото към сериозна драма, но и за този тип филми има достатъчно място в сърцата ни. Освен това актьорският състав също ни допада. Ролята на детектива ще бъде поета от Николай Костер-Уолдау (познат най-вече като любимеца ни Джейми Ланистър); Майка Монро („It Follows”, „The Guest”) ще изиграе избягалата Кейс, а Джейми Фокс ще поеме много важната роля на „Лодкаря“, който не можем да си представим, че може да е друг, освен лидера на сектата. Дженюъри Джоунс и Андрю Дайс Клей също са част от каста.

Като цяло имаме интересен и талантлив актьорски екип и любопитна история, която предполага, ако не сериозен, то поне вълнуващ и забавен филм. Какъв тогава ни е проблемът? Най-вече странното решение начело на този филм да застане Ник Касаветис, режисьор на шедьоври като „Тетрадката“, „The Other Woman” и „My Sister’s Keeper”. Наистина, той е режисьор на „Alpha Dog“, който има прилика с историята на „God Is A Bullet“ (ако не като сюжет, то като тема), но досега Касаветис е режисирал сравнително малко филми, повечето гореспоменатите емоционално манипулативни драми, тъпи комедии и трилъра „John Q” с Дензъл Уошингтън, който получава неентусиазирани ревюта, когато излиза преди 19 години.

Определено не ни е ясно какво ще излезе от тази идея, но няма как да отречем, че ни обзе морбидно любопитство. Доста е вероятно накрая да завършим с някоя негледаема боза вместо иновативен и вълнуващ екшън, но поне пътуването до финала, ако не друго, ще бъде интересно.

Плановете са снимките на „God Is A Bullet” да започнат на 24 май тази година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *