„Какво искат жените?“ се питат хората от поколения. Ако съдим по какво постига успех в попкултурата през последните години, отговорът сякаш доста клони към „плочки и убийства“ (като сертифициран член на клуба бих потвърдила това предположение). Наистина обаче досега не сме очаквали, че двете неща ще има как да се слеят в един разказ, а се оказва, че това е просто защото не сме били запознати с истинската история зад най-известното мъжко стриптийз шоу в Америка.

Ще започнем оттам – много преди „Magic Mike”, още през 80-те години на XX в. Сомен „Стийв“ Банерджи, американец с индийски произход, купува западащ нощен клуб в Лас Вегас, за който му идва гениална бизнес идея – да го превърне в клуб за мъжки стриптийз. Банерджи и бизнес партньорът му Пол Снайдър кръщават клуба и шоуто Чипендейлс, пожънват безобразен успех и се оказват заринати в пари. Мулти-милионният бизнес е известен основно със запазената марка облекла на танцьорите – папийонки и отрязани ръкавели на ризи, които са били измислени от тогавашната съпруга на Снайдър – бившата моделка на Playboy Дороти Стратън. Изведнъж обаче историята се завърта на 180 градуса, Снайдър убива съпругата си и после себе си, Банерджи пък е замесен в два различни заговора да бъдат убити бивши танцьори и партньори в клуба, арестуван е за подкупи и опити за убийство и накрая се самоубива в килията си.

Без съмнение толкова много диви истории за алчност, секс и смърт няма как да не се завъртят в абсолютно завладяващ наратив за филм. А когато вече знаем, че една от главните роли, тази на Банерджи, ще бъде поета от прекрасният Дев Пател, как да не се вълнуваме. Пател е чудесен актьор, който откакто изгря на сцената в „Беднякът милионер“ си избира само интересни проекти, изглежда, че не се интересува от това да достига най-славните върхове на Холивуд, а се придържа към интересни истории и вълнуващи артисти, с които да ги разказва. Нямаме търпение например да го гледаме в предстоящия „The Green Knight”, но със сигурност се вълнуваме и много именно за ролята му на Стийв Банерджи, защото той обикновено играе миловидните и добродушни роли във филмите си. Определено ще бъде интересно да го видим в образа на алчен измамник, който създава клуб за мъжки стриптийз.

Историята е невероятна, насилствена и изненадваща, затова смятаме за доста подходящ избор да я режисира Крейг Гилеспи. Въпреки че имаме някои забележки към последният му филм „Аз, Тоня“, там той определено показа, че има усет към това как да разкаже истинска история за насилие по един забавен и изненадващ начин.

Със сигурност ще се ослушваме с интерес, за да чуем кой друг ще се включи към екипа, който ще ни разказва история за убийства на фона на танцуващи мъже по плочки.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *