Къде е краят на света в една безкрайна вселена? Може би навсякъде, във всеки един от нас. Запазете си 10 май от 20:00 часа в CineGrand, София, защото редакторският екип на Кинематограф е подготвил за вас едно пътешествие в необятния космос на човешките ум, чувства и емоции. Една селекция от късометражно кино, която събира на едно място истории от различни, отдалечени една от друга точки на планетата, но това което най-много ги раздалечава, и същевременно сближава е, че всички те са лични, насочени към индивидуалното, към вътрешното пространство на персонажите. В рамките на тази деликатна програма ще можете да се потопите във фините нюанси на живота, на мига, но и на вечността през една по-психологическа и съзерцателна перспектива отправена към пределите, защото краят на света е именно отвъд, откъдето започва всяко жизнено пътешествие, но и където човек може да премине единствено сам. 

Акцентът на вечерта е премиерата на Лека нощ, Лили на режисьора Петър Вълчев, който ще бъде и специален гост в предвидената дискусия след прожекциите. Неговият филм изследва ефирните и философски преплетени тъкани на времето, паметта и любовта. Една самотна и възрастна жена тръгва по следите на отминалия живот в опит да го обхване и осмисли. Но дали радостта от миналото й ще и помогне да се пребори с черната дупка на ежедневието?

Второто българско присъствие ще бъде номинацията за „Оскар“ Откъснати на режисьора Стефани Дойчинова. Сюжетът се завърта около възрастни мъж и жена, които живеят сам-сами в отдалечена от града ферма, където дъщеря им Калина ги посещава с новото си семейство за първи път от 3 година насам. Една среща, която предприема неочакван обрат.

Ще бъдат представени още филми от САЩ, Русия и Великобритания, които гарантирано ще предразположат дори най-лековатите натури към размисъл.

Къде: CineGrand, София

Кога: 10.05.2023 от 20:00 ч.

Пълна програма и билети на https://kinematograf.bg/programa

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *