Във Френския институт

Пътешествието през зоната на Озон продължава с Другият любовник и Петер фон Кант. На голям екран, в зала „Славейков“. Сладката среща с две от бижутата в екранната корона на Франсоа Озон са част от програмата с негови филми на Френския институт в България.

Рандевуто с Другият любовник е днес, 7 април, от 18:30 ч. Жереми Рение, Марин Вакт и Жаклин Бисе играят в тази изключително добре заснета и заредена с еротика история.

Клои е красива млада дама, която се намира в труден момент от живота си. Тя тръгва на сеанси при привлекателния и мистериозен психолог Пол. Платените им разговори водят до неизбежна връзка и няколко месеца по-късно Клое е влюбена и живее с новия си партньор. Въпреки че стабилният живот ѝ носи отдавна забравеното щастие, тя все повече започва да се съмнява, че любимият ѝ не е точно мъжът, за когото тя го мисли.

Не се препоръчва за лица под 16-годишна възраст.

Другият любовник

В събота, 8 април, от 19:00 часа е прожекцията на Петер фон Кант с превъзходен актьорски състав, предвождан от Изабел Аджани, Дени Меноше, Хана Шигула, Халил Бен Гарбия, Стефан Крепон и др.

Петер фон Кант представлява свободна интерпретация на шедьовъра „Горчивите сълзи на Петра фон Кант“ (1972) на Райнер Фасбиндер. В ръцете на Озон тази история акумулира мощна енергия от любов и ревност, хумор и съблазън – всичко, което прави живота и изкуството така неразривно свързани. Превръщайки героинята Петра фон Кант в мъж, при това кинорежисьор, изигран превъзходно от Дени Меноше според признанието на международната критика, Франсоа Озон отдава почит не само на оригиналния филм, но и на самия Фасбиндер.

Филмът е на немски и френски език с български субтитри.

Филмите на Франсоа Озон са част от програмата на Френския институт в България. Страстен киноман, той се заема едновременно с режисурата, сценариите и продуцирането на филмите си и без колебание пристъпва към тежки тематики. 

Франц и Петер фон Кант са на немски и френски език с български субтитри.

Входът с билет (стандартна цена 8 лв. / намалена цена 5 лв.) или с абонаментна карта Пенсионерите и абонатите на Френския институт се ползват от намалената тарифа за прожекциите.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *