Кръстникът“ е един от най-големите американски филми, правени някога, но ако Франсис Форд Копола не се бе преборил със закостенелите „формули“ на студиото Paramount Pictures, гангстерската класика щеше да изглежда и звучи съвсем различно. В не едно интервю Копола е споделял за проблемите, съпътствали продукцията и най-вече как му се е налагало да се бори за всяко творческо решение с изпълнителните продуценти. Напрежението за режисьора е било толкова голямо, че отначало е отказал да режисира продължението въпреки невероятния успех на първия филм.

Ако това ви звучи като компилация от бонус материали, чието внимателно съшиване би се превърнало в документален филм, то можете да се чувствате късметлии. HBO разработват така наречения „Francis & the Godfather”, базиран на сценария на Андрю Фарот, който беше включен в черния списък на сценариите от 2015 година. Ето го синопсиса:

Изправен пред банкрут, сценаристът и режисьор Франсис Форд Копола е принуден да режисира адаптация на гангстерския роман на Марио Пузо – Кръстникът, – като насреща му стои легендарният продуцент Робърт Еванс в тази комедия за изкуството срещу комерсиализма.

Звучи като интересен проект, чийто тон на този етап ни е трудно да си представим, а и тепърва предстои изборът на подходящ актьорски състав и режисьор.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *