Накратко, първият поглед към така наречения „модерен ремикс“ на Белите не могат да скачат (White Men Can’t Jump) беше абсолютно достатъчен, за да ни откаже напълно да гледаме филма и нямахме никакво намерение да се занимаваме повече с отразяването му. Така се получи обаче, че с предишната си новина засегнахме чувствата на няколко изнежени и неразбиращи от кино фенове и ни се прииска да ги подразним отново като повторим чистата истина, че оригиналът по никакъв начин не е добър филм.

А-ха-ха-ха-ха! Надяваме се това изявление да е причинило пламване на лицата ви от гняв, но не такъв, че да ви потече кръв от отверстията. Спокойно, абсолютно нарочно се ебаваме, не го приемайте лично. Наистина. И в нашите редици има фенове на стария Белите не могат да скачат, коитого намират за „класика в жанра“, който все още се помни. В противен случай бихме ли се дразнили толкова на подготвянето на подобен римейк?! Другото е подбор на думи, които всеки пречупва през собствения си житейски опит и вкусове, чиято интерпретация често създава грешна представа за това, което е искал да кажа авторът.

Така, след това „искрено и лично“ въведение, достойно за началните години на сайта ни, когато той по-скоро беше нещо като личен блог, нека минем по същество и реално да представим трейлъра на новия Белите не могат да скачат, който дава по-добра представа какво може да се очаква от филма…

…а то, както е видно, не е много. Определено този Белите не могат да скачат не е за нас. Не можем да си представим вселена, в която си пускаме него, а не оригинала – просто не виждаме нито една причина да направим подобно нещо. То ние не сме и таргетът, затова ще оставим да си го гледат и коментират младежите, които не са и чували за стария филм или пък са, но 90-арският му сетинг и атмосфера им се струват чужди. Може пък той да стане за тях същата „култова класика“.          

Белите не могат да скачат е модерен ремикс на иконичния филм от 1992, който прославя културата на уличния баскетбол в Лос Анджелис. Мултиплатинената рап суперзвезда Джак Харлоу прави филмовия си дебют като Джереми – бивша баскетболна звезда, чиято професионална кариера е прекъсната от контузии, а Синкуа Уолс играе ролята на Камал – някога обещаващ играч, който сам дерайлира бъдещето си в спорта. Справяйки се с нестабилни връзки, финансов натиск и сериозни вътрешни борби, двамата играчи – абсолютни противоположности – откриват, че имат повече общи неща, отколкото са си представяли, че е възможно.

Режисьор на Белите не могат да скачат (White Men Can’t Jump) е Чарлз Кид II – Calmatic (House Party), по сценарий на Кения Барис (ShaftBlack-ish) и Дъг Хол (Leprechaun 5: In the Hood). В ролите са Джак Харлоу, Синкуа Уолс, Ланс Редик, Тейана Тейлър, Лора Хариет, Тамера Кисен, Майлс Бълок и др.

Премиерата е на 19 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Не спират да се ебават с класиките,Холивуд е станало като Боливуд,не спират да бълват помии!

  2. При компютърните игри римейковете стават по добри от оригинала, не при всички случаи. При филмите е точно обратното 🙂

  3. Много,ама МНОГО зле ! Даже да не бях гледал оригинала – пак щях да заявя,че филмът е/ще е гОла вОда (и кал до шия) !
    Дори и сценаристите да са написали най-яките buddy jokes на света с този каст (с тоталната си липса на талант,устатост и „химия“ помежду си) ,си личи и от Марс,че филма ще е flat. Dead-flat.