Днес в рубриката „кому е нужно“ получаваме първи поглед към предстоящата нова версия на Белите не могат да скачат (White Men Can’t Jump). Идеята за този проект циркулираше в Холивуд от доста време, но така и не се стигаше до реализация, което ни даваше надежда, че все пак там са останали разумни хора и в крайна сметка филмът няма да види бял свят. В края на 2021 година обаче надеждата ни умря, когато стана ясно, че проектът е възкресен и начело застава известният като Calmatic режисьор на клипове Чарлз Кид II (House Party).

Година и нещо по-късно новият Белите не могат да скачат, който 20th Century Studios не наричат римейк, а „модерен ремикс“ (което само по себе си ни изнервя доста, още преди да сме видели какво са сътворили), е вече факт и дори имаме кратък трейлър, който да ни ориентира какво да очакваме. Преди да го видите обаче, ще ви запознаем с официалния синопсис, ако случайно не сте запознати с оригиналния филм. Пък и начинът, по който е написан, е красноречив за това, което ще видим.

Белите не могат да скачат е модерен ремикс на иконичния филм от 1992, който прославя културата на уличния баскетбол в Лос Анджелис. Мултиплатинената рап суперзвезда Джак Харлоу прави филмовия си дебют като Джереми – бивша баскетболна звезда, чиято професионална кариера е прекъсната от контузии, а Синкуа Уолс играе ролята на Камал – някога обещаващ играч, който сам дерайлира бъдещето си в спорта. Справяйки се с нестабилни връзки, финансов натиск и сериозни вътрешни борби, двамата играчи – абсолютни противоположности – откриват, че може да имат повече общи неща, отколкото са си представяли, че е възможно.

Ето краткия трейлър.

Изглежда… ужасно. Надяваме се това да са грешни впечатления на база изключително кратък тийзър, ама надали. Лоша идея, лош творчески екип, повече от лошо изпълнение. Старият Белите не могат да скачат със сигурност не е добър филм (носталгията и паметният бг дублаж го украсяват малко), но едно нещо не може да му се отрече – имаше чудна химия между харизматичните Уесли Снайпс и Уди Харелсън. За съжаление, не можем да кажем същото за Харлоу и Уолс. Тук сме твърд пас. 

Режисьор на Белите не могат да скачат (White Men Can’t Jump) е Чарлз Кид II – Calmatic (House Party), по сценарий на Кения Барис (Shaft, Black-ish) и Дъг Хол (Leprechaun 5: In the Hood). В ролите са Джак Харлоу, Синкуа Уолс, Ланс Редик, Тейана Тейлър, Лора Хариет, Тамера Кисен, Майлс Бълок и др.

Премиерата е на 19 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

16 Comments

  1. Оригиналният филм от 1992 г. не е добър? Правилно.

    Той е шибана класика!

  2. Буквално преди дни гледах кратко, документално филмче за класиката. Кастинг директорите искали актьори с баскетболни качества, но взели Уесли, който е пълно дърво, само заради вроденият му атлетизъм. Повечето му кошове, били след множество дубли, за разлика от Уди, който бил много добър и обратно на филма, спечелил бас със Снайпс за забивка. Години по-късно разбрал, че нарочно кошът бил по-нисък, но никой не знаел за това 🙂
    За ролята на Уди кандидатствал и Киану, но бил отхвърлен заради липса на атлетизъм.

  3. Старият Белите не могат да скачат със сигурност не е добър филм (носталгията и паметния бг дублаж го украсяват малко)
    ***

    В половин изречение толкова дивотии… и за дублажа и за оценката на филма…
    Мога да изтропам 100 филма от онези времена които не са остарели хич добре… „Белите не могат да скачат“ по никакъв начин не може да се нареди между тях. Ако другите стават на оцет, тази класика се превръща в отлежало вино… не всеки филм трябва да е сниман от Малик или Линч, за да му се признае, че е добър… White Men Can’t Jump е жанров филм и като такъв си е образец в своята лига…

    Дублажът вика, го украсявал… все едно след 20 години някой да изплеска, че дублажът на Лафазанов обогатявал Шрек…

    1. Повече от добре си ги нахранил, но не мога се сдържа да не ги оплюя и аз по отношение на тая безумна забележка. Страхотен филм, абсолютна класика, но тва не мож го обясниш на разни милениумчета, които смятат жалки напъни, като Looper (и много други еднодневки, които се скъсват да хвалят тук) за Откровение в киното.

  4. Роджър Ибърт му дава 3-1/2 звезди от 4. В IMDB има 6.8/10, а в Доматите има 77% одобрение… Дринов, пак не си си пил кафето и пишеш глупости. Оригиналът е класика! В никакъв случай не заслужава награди, но е от онези заглавия, които можеш да гледаш отново и отново и действително е добре направен и изгран. Виж, съгласям се, че тази нова помия ще е една от най-големите бомби на годината и е абсолютно ненужен!

  5. Брех, колко тригърнати фенове. Лошо няма, че го харесвате. И аз го харесвам, наистина е „шибана класика“. Но не е добър филм, сори. 🙂 🙂

    По-добър от Looper – чудесно сравнение, нямам какво да добавя.

    Ще поплача няколко дни заради обидите, но се надявам да го преживея. 🙁

    @X-Force
    „Роджър Ибърт му дава 3-1/2 звезди от 4. В IMDB има 6.8/10, а в Доматите има 77% одобрение…“
    Срази ме с тези доводи за „добър“ филм. 10/10 направо. 🙂

    1. Какъв е универсалният критерий за добър филм? Не отличен, не шедьовър, а просто добър?

      Добър филм е, сори. 🙂

    2. Със сигурност в този сайт може да сте сигурни във каквото си искате, дори че разбирате от кино, от коли или от ядрени двигатели. Супер дразнещ е начинът, по който високомерно и не знам от каква висота, отговаряте на коментарите. Някакъв бивш фен, който днес списва някакви тъпи коментари за кино. Кому е нужно наистина?

    3. Нищо не сравнявам, а давам пример какви бездарни шитни величаете, но за сметка на това със сигурност знаете некви неоспорими истини….
      Пълен смях е това твърдение… със сигурност.
      Иначе, в духа на недобрия филм по-горе, със Сигурност мога да препоръчам – Winning time: the rise of Laker’s dynasty. Със сигурност най-добрият сериал, който гледах миналата година.

  6. „Белите не могат да скачат със сигурност не е добър филм?“ Откъде е тая сигурност във вас? След такова изказване е сигурно само, че не разбирате нито от баскетбол, нито от кино.

  7. Ти затова идваш тук, нали, хомосексуални човече? Търсиш свои.
    Само скаран с филмовата реалност човек може да смята „Белите не могат да скачат“ за наистина добър, пък чак и да се пени ощипано в коментарите.
    Бахти чалгарите гнусни, братче, чак е срамно.

    1. Селски,чалгари са родителите те,които са те излъгали ,че имаш какъвто и да е потенциал да коментираш кино…..това важи и за всички драскачи,които оценят лента по рейтинг ИМБД,Домати и т.н..Лишени от социален живот сиви мамини синчета на по 20-25 годинки,няма как да казват кое има стойност и кое – не.Киното е изкуство , а не алгебра и затова цял живот ще се чудиш защо много хора ще харесат “Белите не могат да скачат” повече от “Спиндерман вс Птицечовката”,въпреки че вторият сигурно ще седи на престижно място в мейнстрийм сайтчетата

    2. Благодаря, че доказваш правотата ми! Неграмотник!

  8. Белите не могат да скачат,не бил добър филм,ми кой е Трансформърс!?Един от най-добрите филми на 90 те години,странни критерии имате,разбира се вие като по възвишени същества,сте отворили третото око и виждате по-далеч от обикновените простосмъртни!

    1. С колко ника пишеш? Толкова си неграмотен, че не можеш да се скриеш.
      Става ми неудобно да храня подобен умствен инвалид. 🙁