Късно снощи Universal представиха нов трейлър на Бързи и яростни 10 (Fast X), който трябва да бележи „началото на края“ за лукративния франчайз. В тази връзка ние вече изразихме мнението (и съмненията) си, покрай предишната реклама на филма, затова няма да се повтаряме излишно. Ще запазим хранилката, на която винаги ни избива при срещата с всяка нова част от поредицата (извинете!, от „сагата“), за втората половина от новината.

Сега, само ще припомним историята, която е следната: В Бързи и яростни 5 Доминик Торето и приятелите му отстраняват страховития бразилски наркобос Ернан Рейес и разрушават империята му в Рио де Жанейро. Те не знаят, че синът на Рейес – Данте става свидетел на всичко и прекарва следващите 12 години в съставянето на план, Дом да плати най-високата цена за деянието си. Данте разпръсква семейството на Дом от Лос Анджелис до катакомбите на Рим, от Бразилия до Лондон и от Прага до Антарктика. Изграждат се нови и неочаквани съюзи, а стари противници отново излизат на сцената. Всичко обаче се променя, когато Дом открива, че 8-годишният му син е най-голямата мишена на отмъщението на Данте.  

О, йе! Вижте новия трейлър.

Оле, майчице! Миналият път споменахме, че заради смяната на Джъстин Лин с Луи Летерие, който разбира от екшън, ни се струва, че каскадите в Бързи и яростни 10 изглеждат малко по-реалистични от тези в предишните няколко филма, където всичко беше като анимация, и сега получаваме това нещо в края на трейлъра. Предполагаме, че подобни изпълнения са станали задължителен елемент за поредицата и вече сме виждали и по-големи нелепици, но въпреки това се дразним, защо в кадрите по-горе виждаме и доста „практикъл“ неща, които изглеждат в пъти по-хубаво.

Другото също е пълен потрес. Ама и то било „запазена марка на поредицата“. Много важно, това не го прави по-малко лошо. И защо по дяволите трябва да доизнасилят проблема с Шоу и Хан? Сега рамо до рамо ще „кóпат гробóве“ – върхът! На всичкото отгоре, Джейсън Стейтъм ни е непоносим в ролята. Струва ни се, че единственият, който е наясно в каква пародия участва и не го раздава сериозен, е Джейсън Момоа – изглежда абсолютно нелеп, но определено като търсен ефект и си личи, че се забавлява истински.

За финал, понеже споменахме Луи Летерие, заедно с дебюта на горният трейлър, официално беше потвърдено още и че френският режисьор ще се завърне начело и на последния (дай боже!) филм Бързи и яростни 11, който трябва да е „мамата си джаса!“. Ето какво споделя Летерие за него:

Назрява война. Нещата вървят към края си и всички хвърчат на макс преди финала. Ще има сериозни жертви. Този филм ще бъде голям. Не искам да го прехвалвам, но това, което погодяваме е просто гигантско – като екшън, като размах и като емоция. Ще усетите всичко. Ще има сълзи.

Right! Нямаме търпение. Приключваме новината с един нов постер.  

Режисьор на Бързи и яростни 10 (Fast X) е Луи Летерие (Транспортер 2, Невероятният Хълк, Зрителна измама, Агент полуинтелигент, The Dark Crystal: Age of Resistance), по сценарий на Джъстин Лин и Дан Мазо. В ролите са Вин Дизел, Джейсън Момоа, Тайрийз Гибсън, Мишел Родригес, Натали Еманюел, Джордана Брустър, Крис „Лудакрис“ Джаксън, Джон Сина, Джейсън Стейтъм, Чарлийз Терън, Хелън Мирен, Рита Морено, Сун Канг, Бри Ларсън, Майкъл Рукър, Скот Истууд, Алън Ричсън и др.

Премиерата е на 19 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. „Нещата вървят към края си и всички хвърчат на макс преди финала. Ще има сериозни жертви.“
    Може пък в 11-я да сгазят кучето на Джон Уик и да се свърши…

  2. Честно казано злодеите Момоа-Терън са ми по-симпатични.

  3. Киното за дебили си заслужава дебилите… Не мога да повярвам, че има хорица които купуват билети за тази гняс, но то човечеството като цяло доказва в последните години в каква интелектуална нищета е потънало…