Петъците са прекрасно нещо така и така, но в края на деня този се превърна в нещо още по-хубаво, защото получаваме първи трейлър на Бързи и яростни 10 (Fast X). Момент, не бързайте със заключенията, нека се доизкажем. Трейлър, който ни дава частичка надежда, че до две-три години тази убиваща мозъчни клетки сапунка най-накрая ще свърши. От доста време в нета циркулира информацията (един от първоизточниците е самият Вин Дизел), че „сагатаБързи и яростни ще приключи с „грандиозен финал“, в два филма, и Фастекс (както наричаме тази десета! част – звучи ни като крем за хемороиди, но такъв, който ги причинява, а не ги лекува) е първият от тях, а сега получаваме и нещо като потвърждение с рекламното изречение: краят на пътя започва. Дано!

Разбира се, винаги има шанс за още един, пореден „last ride”, особено като се печелят много пари, а концепцията „да знаеш кога да спреш“ беше задмината от Бързи и яростни със свръхзвукова скорост и отдавна не се мярка в огледалото за задно виждане, така че не можем да разчитаме, че наистина ще се свърши (да не говорим, че всички, незнайно колко на брой, spin-off проекти си стоят и ще си се развиват – такъв лукративен франчайз не се оставя току-така), но пък не пречи човек да се надява, нали така?

Но да минем по същество – трейлъра на Бързи и яростни 10. По традиция, той е бая дългичък и разкрива абсолютно всичко, което ви трябва да знаете за филма. Всяка една нелепица, която свързваме с поредицата, е налице. Вижте.  

Както сме отбелязвали и преди, да плюеш по Бързи и яростни е като да риташ паднал инвалид, така че този път ще си го спестим – достатъчно му сипахме в началото. Очевидно е, че създателите на франчайза знаят какво искат феновете и се придържат плътно към формулата, при все че тя е толкова изтъркана, че чак боли. Това, което искаме да отбележим е, че Луи Летерие, който замени Джъстин Лин, разбира от екшън и в голяма част каскадите изглеждат малко по-реални от тези в предишните няколко филма, където всичко беше като анимация. Само това накара със самолета и хеликоптерите разваля впечатлението.

В допълнение вижте официалния синопсис, няколко снимки и един тийзър постер.

В продължение на много мисии, когато всички шансове са били срещу тях, Дом и екипът му са надхитрявали и надвивали всеки противник на пътя им. Сега обаче те се изправят срещу нещо различно: от сенките на миналото изплува ужасяваща заплаха, която е движена само и единствено от желанието за кърваво отмъщение – заплаха, която е твърдо решена да унищожи всичко, което Дом обича.     

В Бързи и яростни 5 Дом и приятелите му отстраняват страховития бразилски наркобос Ернан Рейес и разрушават империята му в Рио де Жанейро. Те не знаят, че синът на Рейес – Данте става свидетел на всичко и прекарва следващите 12 години в съставянето на план, Дом да плати най-високата цена за деянието си. Данте разпръсква семейството на Дом от Лос Анджелис до катакомбите на Рим, от Бразилия до Лондон и от Прага до Антарктика. Изграждат се нови и неочаквани съюзи, а стари противници отново излизат на сцената. Всичко обаче се променя, когато Дом открива, че 8-годишният му син е най-голямата мишена на отмъщението на Данте.  

Режисьор на Бързи и яростни 10 (Fast X) е Луи Летерие (Транспортер 2, Невероятният Хълк, Зрителна измама, Агент полуинтелигент, The Dark Crystal: Age of Resistance), по сценарий на Джъстин Лин и Дан Мазеао. В ролите са Вин Дизел, Джейсън Момоа, Тайрийз Гибсън, Мишел Родригес, Натали Еманюел, Джордана Брустър, Крис „Лудакрис“ Джаксън, Джон Сина, Джейсън Стейтъм, Чарлийз Терън, Хелън Мирен, Рита Морено, Сун Канг, Бри Ларсън, Майкъл Рукър, Скот Истууд, Алън Ричсън и др.

Премиерата е на 19 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Като не сте фенове на франчайза, не правете статии по поредицата, щото ние българите само знаем да плюем.
    Филма си е доста добре като за фен на историята на сагата