Ако също като нас обичате както creature feature-и, така и по-камерни филми, значи сте цъкнали на правилната новина и вероятно ще се заинтригувате от хорър трилъра The Tank, събиращ тези две неща в едно. Филмът е дело на новозеландеца Скот Уокър, който се завръща като режисьор и сценарист за първи път след дебюта си от 2013 година The Frozen Ground с Никълъс Кейдж, Джон Кюсак и Ванеса Хъджинс.

Действието на The Tank се развива през 70-те, а в центъра наисторията е младо семейство, което наследява усамотена и отдавна изоставена къща на бреговата ивица на Орегон. Те не подозират обаче, че дълбоко под повърхността на имота им, отдавна изпаднало в летаргия свирепо и смъртоносно същество, което е преследвало предците им поколения наред, се пробужда жадно за кръв.

Сега, ясно е, че сюжетът на подобен филм няма да е нещо кой знае колко оригинално и други неща ще са далеч по-важни за феновете – най-вече дали е „як крийчърът“. Тук е моментът да кажем, че специалните ефекти в The Tank са дело на екип, воден от носителя на пет награди „Оскар“ Ричард Тайлър, който е ко-създател и творчески директор на Weta Workshop. Смятаме, че няма нужда да обясняваме по какви проекти са работили те и защо участието им тук е огромен плюс.

Вижте трейлъра на The Tank сега.  

Само един поглед е достатъчен, за да стане ясно, че The Tank няма да е най-великият филм на света, но като огромни фенове на подобен тип истории, не бихме пропуснали да му хвърлим едно око, особено като се има предвид, че „крийчърът“ е дело на Ричард Тайлър. Също така, въпреки че The Frozen Ground е доста лош филм, смятаме, че Скот Уокър не е съвсем лишен от талант. Като цяло няма да се надяваме на абсолютно нищо, но все пак стискаме палци за готин B-movie creature feature.

Ето и официалния постер на филма.

Режисьор, сценарист и продуцент на The Tank е Скот Уокър (The Frozen Ground), а в ролите са Лусиани Бюкенън, Мат Уелан, Джая Бийч-Робъртсън, Холи Шервейм, Марк Мичинсън, Асиа Мейбъри, Зара Наусбаум, Реджина Хегеман, Джак Бари и др.

Филмът ще дебютира в кината на 21 април, а on demand ще бъде достъпен от 25 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *