Постапокалиптичните истории от много години са основна и неразделна част от научната фантастика и това, че в момента The Last of Us сякаш доминира всяка една дискусия за попкултура, не е причина да виждаме постоянно нови проекти с подобна идея – свикнали сме такива да се появяват редовно. Поджанрът е устойчив и продължава да се развива толкова дългова време, което показва, че е интересен на публиката и творците – дава възможности за изследване на множество различни герои и идеи, така че никога не се учудваме, когато разбираме за нов подобен проект.

Следващият интересен сериал на Apple TV+ ще бъде именно в тази сфера. Нарича се Silo и е адаптация на поредица от разкази и книги на Хю Хауи, която от известно време различни творци се опитват да доведат до екран. В крайна сметка сериалът е направен от Греъм Йост, номинираният за „Еми“ създател на впечатляващи сериали като Justified и Band of Brothers, който тук влиза в ролята и на шоурънър. За първите три епизода той е поверил режисурата на номинирания за „Оскар“ норвежец Мортен Тилдум (Игра на кодове, Пасажери).

В посапокалиптината версия на света в Silo, преди много време и поради неясни причини, повърхността на планетата е станала необитаема. Единствените останали 10 хил. души живеят в масивна структура, изкопана 144 етажа под земята, където всички живеят и работят, но не знаят нито кой, нито кога е построил. Като във всяка подобна милитаризирана структура, която цени сигурността над всичко, много хора са отчаяни, пазителите на реда са над всички останали, а въпросите стават все по-неизбежни и все по-сложни за властта.

Вижте първия трейлър сега:

Естествено на всички ни е пределно ясно накъде отива „мистерията“ и че нищо не е така, както изглежда. Както споменахме, има причина този жанр да е печеливш и интересен толкова време и липсата на изненади едва ли ще ни спре да се насладим и на това му попълнение, имайки предвид колко поводи за оптимизъм има – тези страхотни актьори едва ли щяха да се навият, ако нямаше повод за интерес. На първо място, разбира се, са перфектната жена Ребека Фъргюсън, която изглежда ще бъде героинята, чрез която ние ще възприемаме случващото се, както и Дейвид Ойелоуо. Той винаги е бил повече от впечатляващ актьор, но тук ни се струва, че ще играе доста комплексната роля на шерифа на обществото – някой, който едновременно трябва да поддържа правилата, но и се бори със собствените си съмнения и скръб.

Silo е създаден от Греъм Йост по книгите на Хю Хауи. В главните роли са Ребека Фъргюсън, Дейвид Ойелоуо, Тим Робинс, Рашида Джоунс и Комън.

Първите два епизода ще дебютират в платформата Apple TV+ на 5 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Ейй, помня някой като я спомена тази поредици книги в един стар епизод на Кънтовете. Визуално сериалът изглежда супер.