Филмите на ужасите продължават своя малък, но убедителен ренесанс, към който все повече млади и независими режисьори искат да се включат. Нови инди студия се появяват на хоризонта все по-често, макар повечето да остават под радара на традиционния зрител. Едно такова ново студио е Welcome Villain Films, което е решило да заложи на нещо сигурно за своята първа продукция.

Става дума за хоръра Malum на режисьора Антъни Дибласи. Той е известен най-вече с адаптацията си по Клайв Баркър Dread и фестивалния хит от 2014 година The Last Shift. Очевидно Дибласи смята, че може да се справи по-добре, защото Malum е, по думи от описанието, смел и разширен нов прочит на познатата история от вече споменатия The Last Shift.

Вижте и първия трейлър:

До колко историята ще бъде разширена не е ясно, но началните кадри в полицейското управление са едно към едно със своя първоизточник. Дори диалогът е копиран дословно. Разбира се, този път култът към Менсън изглежда е заменен с нещо по-дяволско и злокобно, но основната идея си остава същата.

Ето какво гласи и официалното описание:

Malum е смел и разширен нов прочит на култовата класика от 2014 година The Last Shift. Току що завършила своето обучение, полицай Джесика Лорън, която се опитва да разгадае мистериозната смърт на своя баща, е назначена на последната нощна смяна в закрит вече полицейски участък. В него порочен култ е намерил смъртта си години по-рано. Полицай Лорън скоро започва да се сблъсква със странни и ужасяващи паранормални явления. В същото време истината за нейния родител постепенно се разкрива, както и неговата връзка с побъркания ръководител на култа. Malum взима основната идея на фестивалния хит The Last Shift и я преобръща с главата надолу, запращайки зрителите в сърцето на безмилостен и ужасяващ кошмар.

Оригиналният филм, по наше скромно мнение, е изключително безличен и не предлага кой знае колко страшни моменти, но се надяваме този път да са успели да постигнат нещо по-внушително. Личи си, че в тази нова версия има повече пари, което предполага по-добри ефекти, повече кръв и, надяваме се, по-зловещи създания.

Malum е режисиран от Антъни Дибласи (The Last Shift, Dread, Extremity), който е и сценарист заедно със Скот Пойли (The Last Shift, Missionary, Exhume). В ролите ще видим Джесика Сула (Skins, Split, Godless, Panic), Кендис Коук, Чейни Мороу, Кларк Улф, Моргън Ленън, Валери Лу, Монро Клайн и други.

Премиерата е насрочена за 31 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *