Напук не написахме в заглавието името на актьора в главната роля на тази екранизация. Защото просто НЕ МОЖЕ да се поставя на първо място в „билинг блока” на филма изгрялото преди няколко години „вампирче” Робърт Патинсън (вярно е, има и добри други роли), при положение, че в „Бел Ами” му партнират Кристин Скот Томас, Ума Търман и Кристина Ричи – не е нужно да напомняме дори в какви филми сме виждали тези дами!

Ако не сте чели когато му е било времето (в ранна тийнейджърска възраст) романа на Ги дьо Мопасан, накратко ще припомним, че става въпрос за Париж от края на 19 век и за провинциалния младеж Жорж Дюроа, на когото днес бихме лепнали етикета „секс-машина за просперитет”.

http://www.youtube.com/watch?v=CNT8XfFjCV4

Бел Ами” е историята на Жорж Дюроа (в ролята Патинсън), който се измъква от схлупените бедняшки мансарди и завоюва правото да бъде поканен в шикозните домове на хайлайфа благодарение на привлекателната си външност и способността си да прелъстява жените. Така след несгодите на бедността и прегръдките на проститутките, младежът се озовава в ръцете на влиятелни и богати жени, които не подозират по какъв начин са манипулирани. В края на 19 век в Париж да се набъркаш в политиката и да привлечеш вниманието на медиите е почти непостижима мечта, а успелите се превръщат в най-влиятелните фигури в обществото. Всичко е въпрос на богатство, известност, секс и власт.

Защо ли краткото резюме на сюжета звучи така актуално век и половина по-късно? Оново и отново нашето жалко човешко общество си продължава с въртенето в кръг, без да измисли нищо ново! Не ни разбирайте погрешно – без секс не може, ама не и толкова безразборен! И пак ще измрънкаме по повод избора на Патинсън – толкова ли не се намери по-талантлив и привлекателен младеж, на когото да поверят ролята?

Десет екранизации (включително и телевизионни поредици) са се занимавали с романа на Мопасан през годините, филмът на режисьорите Деклан Донелан и Ник Омирод е единадесета по ред. Сценарият е дело на Рейчъл Бенет.

За момента е ясно, че в Литва и Великобритания филмът ще бъде пуснат на 2 март, а във Франция – на 27 юни 2012.

Бел Ами

Бел Ами

Бел Ами

Бел Ами

Бел Ами

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Ясно е защо са избрали вампирчето, а не някой по-привлекателен и талантлив – за да привлече друг таргет от своите безспорно по-талантливи колежки. Всъщност, аз нямам нищо против да има малко бой-експлоатация 😉 Обаче резултатът едва ли ще е кой знае какъв…

  2. И друг път съм казвал, че Патинсън има потенциал. Избира си готини проекти и съм сигурен, че ще стане човек от него.
    Освен това се съмнявам да са го избрали за ролята само и единствено за да привлекат женската публика. Все едно Кроненбърг да го е избрал за „Космополис“ по същата причина. Не ми се вярва!

  3. Все още не съм го гледала, но смятам, че той пасва идеално за момче от 19век. Отдават му се някакви такива исторически филми 🙂

  4. Уф това само заради Ума Търман ще го гледам.Патинсън, кога стана актьор не знам…

  5. @Naddia
    Казаха ми, че Патинсън бил зле във филм. Мацките обаче били супер. 🙂

    @AzUrAL
    Още не е станал. 🙂 Чакаме „Космополис“ и тогава. 🙂