Чакаме с нетърпение Beau Is Afraid на Ари Астър, а наскоро дълго подготвяният Носферату на Робърт Егърс се пораздвижи и изглежда, че най-накрая ще стигне до екран, и беше време да чуем нещо за творческите планове и на третия ни много голям любимец сред младите жанрови режисьори – Дейвид Робърт Мичъл. За съжаление, не става дума за любопитния Heroes & Villains, но предполагаме, че новият проект няма да е по-малко интересен.

Deadline съобщават, че Мичъл ще напише сценария и ще режисира „мистериозен филм“ за Warner Bros., главната роля в който ще се изпълнява от Ан Хатауей. Мичъл също така ще бъде и продуцент, наравно с Дж. Дж. Ейбрамс и Хана Мингела от Bad Robot и Мат Джаксън от Jackson Pictures. На този етап за сюжета не се знае абсолютно нищо, но филмът е описван като „thrill-ride” и ще бъде заснет с IMAX камери.

Предвид участието на Bad Robot не е изненадващо, че за историята не се знае нищо, а предполагаме, че отново ще видим някой „mystery box”. Това е запазена марка на Ейбрамс и компанията му, която по-често ражда разочарования, но има и положителни примери и смятаме, че Дейвид Робърт Мичъл притежава каквото е необходимо, за да се спаси от капана на този похват.  

Що се касае IMAX камерите, смятаме, че това не толкова говори за някакъв по-голям мащаб на историята (при все че очакваме бюджетът на филма да бъде по-голям от традиционното за Мичъл), колкото за опит за някакъв визуален спектакъл. Общо взето, представяме си го да бъде нещо като Не! на Джордан Пийл, но по-хубав. Двата последни филма на Дейвид Робърт МичълIt Follows и Under the Silver Lake ни харесват повече от всичко, което Пийл е правил.

Последното, което не коментирахме, е участието на Ан Хатауей, но то какво да кажем. Не ни е най-голямата любимка, но не смятаме, че е и пълна бездарница – когато работи с добри режисьори и добър материал, се справя задоволително, така че има шанс тук да е едно от по-стойностните ѝ изпълнения.

Очаква се снимките на филма да започнат тази есен и се надяваме дотогава да не се разкиснат нещата. Разбира се, ще следим отблизо развитието на проекта и ще се включваме с всичко по-интересно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Under the Silver Lake беше супер, за жалост А24 се подиграха с разпространението му – в тона на филма, ако трябва да навлезем в конспирациите, може би е открехнал някои забранени врати, подобно на Eyes Wide Shut на Кубрик. Та този нов филм, особено с утвърден актьор на върха и сериозна продуцентска компания зад гърба, си е направо събитие!