Когато става дума за абсурдно кино, то името на Куентин Дюпи няма как да не изскочи на преден план. Вече сме отразявали няколко негови филма, част от които в рубриката ни WTF трейлър на седмицата – Mandibles, Rubber, а новото му предложение също си плаче за там. Става дума за Smoking Causes Coughing, който неизбежно ще събуди асоциации с Mighty Morphin Power Rangers и подобни клонинги от миналия век.

Дюпи този път не е пестил абсурдите, като се започне от името на екипа супергерои Tobacco Force и имената им, мине се през техния ръководител и се стигне до дизайна на противниците им. Smoking Causes Coughing е част от официалната селекция на фестивала в Кан и тези дни се появи първия трейлър.

Вижте го и вие:

Куентин Дюпи със сигурност не е изневерил на стила си и всеки следващ кадър от тази реклама става все по-абсурден и по-абсурден. Надявам се, че ще успее да бъде толкова забавен колкото Rubber беше безсмислен.

Ето и официалното описание на сюжета:

Филмът проследява приключенията на група от супергерои, наречени Tobacco Force. След опустошителна битка с огромна костенурка Бензин (Жил Льолюш), Никотин (Анаис Демустие), Метанол (Венсан Лакост), Мъркюри (Жан-Паскал Зади) и Амония (Улая Амамра) са изпратени на задължителен тийм билдинг за заздравяване на отношенията в екипа. Почивката им обаче бързо бива съкратена, защото Лезардин, импаратор на злото, си е харесал планетата Земя за своя следващата цел. Само този екип от герои може да я спаси от пълно унищожение.

Режисьор и сценарист на Smoking Causes Coughing е Куентин Дюпи (Rubber, Wrong, Wrong Cops, Reality, Keep an Eye Out!, Deerskin, Mandibles). В ролите ще видим Жил Льолюш, Анаис Демустие, Венсан Лакост, Жан-Паскал Зади, Улая Амамра и др.

Премиерата е насрочена за 31 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *