Многократно сме споделяли, че обичаме филми за серийни убийци и сме толкова запознати с жаргона, който те използват, че понякога почти започваме да си мислим, че сигурно и ние самите можем да разкрием някое друго убийство. Особено интересни обаче са филмите, ситуирани в исторически момент, когато все още не съществува концепцията за серийни убийства. Една от повратните точки и един от първите случаи, които се вписват в модерната история на серийните убийства, е Бостънския удушвач, за когото ще говорим днес.

Припомняме, че съвсем скоро ще излезе Boston Strangler, който ще ни разкаже историята на журналистическото разследване на Лорета Маклофлин (Кийра Найтли) и Джийн Кол (Кери Кун). Маклофлин и Кол са първите, които правят връзка между дотогава привидно несвързани случайни жертви и установяват, че по всяка вероятност става дума за един единствен убиец, дебнещ из улиците на Бостън. Те обаче се срещат с повсеместния сексизъм на времето си, не са приемани на сериозно и трябва да поемат големи рискове, за да изобличат „Бостънския удушвач“, както самата Маклофлин го нарича първа.

Вижте трейлъра сега:

Явно е, че е било взето решение Boston Strangler да има една определена, доминираща цветова гама, която уж да отразява мрачността на историята и страха, който рано или късно обхваща целия Бостън. Притесняваме се малко, че тази гама е малко прекалено тъмна и сякаш не виждаме всичко в кадрите, но това може и да са просто тези, подбрани за първата реклама, за да придават атмосфера.

От друга страна, сме много заинтересувани от самата история. Естествено, че просто обичаме такива, но и смятаме за много интересно комбинацията от жени, които се борят в доминираната си от мъже професионална среда и то се борят насилието над жени да бъде взето насериозно. Смятаме, че Кийра Найтли и Кери Кун изглеждат перфектно в ролите, пък и цялостната им работа до сега ги прави супер подходящи за точно този тип история. Стискаме палци това да е поредният филм за сериен убиец, който да харесаме, защото очевидно никога няма да са ни достатъчно.

Ето го и официалният синопсис:

Boston Strangler  проследява Лорета Маклофлин, репортер на вестник Record American, която става първият журналист, който прави връзка между убийствата на Бостънския удушвач. Докато мистериозният убиец отнема все повече и повече животи, Лорета се опитва да продължи своето разследване заедно с колежката си и близка довереница Джийн Кол, но двете се оказват възпрепятствани от бесния сексизъм на времето си. Въпреки това Маклофлин и Кол смело преследват историята на собствен огромен риск, поставяйки собствените си животи в опасност в желанието си да разкрият истината.

Boston Strangler е режисиран и написан от Мат Ръскин (Crown Heights). В главните роли са Кийра Найтли, Кери Кун, Алесандро Нивола, Бил Кемп, Дейвид Дасмалчиан, Морган Спектър и Крис Купър.

Филмът ще излезе в платформите Hulu и Disney+ на 17 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *