Откакто беше обявена миналата година, следим новата адаптация на романа Големите надежди (Great Expectations) с голям интерес, най-вече заради доказания и страшно талантлив екип пред и зад камера, наел се с това сложно начинание. Първите кадри, които видяхме, бяха впечатляващи, а сега най-сетне получаваме и трейлър, който напълно да ни вкара в атмосферата на Дикенсовия роман.

Първо припомняме, че Големите надежди разказва историята на младия сирак Пип (Фион Уайтхед), който изведнъж се намира под крилото на мистериозен попечител, помагащ му да навлезе във високото общество в Лондон и да се измъкне от скромните си корени. Социалното му образование е подхванато от ексцентричната г-жа Хавишам (Оливия Колман), а нейната доведена дъщеря Естела (Шалом Брун-Франклин) е първият опит на Пип с любовните трепети.

Брилянтната Оливия Колман, разбира се, заема челно място в интереса ни, защото поема роля, в която вече са влизали много актриси, но не се съмняваме, че тя ще я направи своя. Сега вече, когато имаме трейлър, можем да кажем, че превъплъщението й ще бъде незабравимо. Вижте го и вие:

Предполагахме, че цялостната атмосфера ще бъде мрачна, по модела на предишната успешна адаптация на Дикенс – Коледна песен, която страхотното дуо Стивън Найт и Ридли Скот направиха. Тук отново виждаме един изкусно изграден свят на викториански Лондон, в който опасности дебнат отвсякъде, мъглата и димът обгръщат всяко действие, а героите всички изглеждат със скрити и неразгадаеми мотиви, докато си проправят път през мрака.

Струва ни се, че впечатляващия бюджет и вещото око на Стивън Найт са ни подготвили адаптация на Чарлс Дикенс, която напълно ще уважи неговите неостаряващи теми за класовите различия, любовта, доброто срещу злото, като ще ги представи в контекста на викторианска Англия, но в сюжет, който е не по-малко вълнуващ за съвременната публика.

Големите надежди (Great Expectations) е адаптиран от Стивън Найт, който служи и като изпълнителен продуцент, заедно с Ридли Скот и Том Харди, а режисурата е поета от Луси Форбс (The End of the F***ing World, This is Going to Hurt). Актьорският екип включва Фион Уайтхед, Оливия Колман, Мат Бери, Ашли Томас, Джони Харис, Шалом Брун-Франклин, Хейли Скуайърс, Оуен Макдонъл и Тристан Гравел.

Първите два от шестте епизода ще дебютират в платформите Hulu и Disney+ на 26 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *