анди съркис

И още веднъж, и още веднъж – класиките явно не омръзват, поне на продуцентите, които често решават не просто да се чудят какъв да бъде следващият им проект, ами направо да се обърнат към нещо проверено от времето. Очевидно за BBC и FX такъв сюжет е Дикенсовата „A Christmas Carol” и вместо да разчитат на комедийни, нетрадиционни и дори мюзикъл-интерпретации, те са решили да заложат на мрака.

Създател на новия сериал „A Christmas Carol” е Стивън Найт и първоначално се е коментирало Том Харди, с когото Найт работи върху „Taboo”, да се включи в сериала, ала в момента той е само в ролята на изпълнителен продуцент, заедно с Ридли Скот. Вижте как изглежда Коледата за някои хора…

Сюжетът безспорно е познат – Ебенизър Скрудж е безсърдечен скъперник и темерут, който презира празничната суетня около Коледа. Но го посещават известен брой духове, решени да го „просветлят” за грешките, които е сторил в живота си и той като по чудо се променя…

Стивън Найт е добре познат с работата си по „Peaky Blinders” и „Taboo”, но не бива да забравяме, че е и сценарист на „Eastern Promises”. Той е отговорен за атмосферата и сценариите на предстоящите епизоди на „A Christmas Carol”, а режисьорските отговорности са поверени на Ник Мърфи. Ролите са разпределени между Гай Пиърс (когото много, ама много харесваме, и ни е странно да го видим в този образ), Стивън Греъм, Анди Съркис, Джо Алвин, Шарлот Райли и Винет Робинсън.

christmas-carol-img02-20191111 christmas-carol-img04-20191111 гай пиърс

Премиерата на „A Christmas Carol” се очаква да дебютира по BBC и FX в най-подходящото за историята време – през декември!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *