След популярността на по-мрачния вариант на „Коледна песен“, която сценаристът Стивън Найт и екипите на BBC One и FX постигнаха преди няколко години, сега същата комбина решава да се заеме с екранизация на друга от безсмъртните класики на Чарлс Дикенс – „Големите надежди“.

По същия начин, както и „Коледна песен“, проектът ще бъде минисериал с шест епизода. Харесваме този модел на правене на престижна телевизия, защото той позволява сериозни бюджети да бъдат отделени в разказване на история, която има време и пространство да се развие до пълния си потенциал, без да трябва да се наблъска в два часа. Друга от важните причини, заради които със сигурност проектът няма да има финансови проблеми е, че той отново ще бъде продуциран от Ридли Скот и Том Харди, работили с Найт вече по множество проекти – „Коледна песен”, „Taboo” и др.

Подобаващо за една такава адаптация, актьорски състав е комбинация от звезди и млади таланти. Главната роля на Пип ще бъде поета от Фион Уайтхед, когото познаваме най-вече от „Дюнкерк“. Г-жа Хавишам ще бъде изиграна от любимката ни Оливия Колман, а Мат Бери (несравнимият Лазло от „What We Do In The Shadows“) ще влезе в ролята на г-н Пъмбълчук.

За който е забравил, „Големите надежди“ разказва историята на Пип – сирак и чирак на ковач, който изведнъж се намира под крилото на мистериозен попечител, помагащ му да навлезе във високото общество в Лондон и да се измъкне от скромните си корени. Романът винаги е бил хвален от критиците и публиката заради смеската си от теми за класовите различия, любовта, доброто срещу злото и описанието на викторианска Англия и социалните отношения в нея.

Имаме доста високи очаквания към сериала, заради предишните постижения на този екип. Не храсваме всичко, което Стивън Найт пише, но все пак сме фенове на повечето му проекти, а с първоизточник, който е толкова обичан от много хора, предполагаме, че няма много какво да се обърка.

Големите надежди” („Great Expectations”) ще бъде съставен от шест епизода. Луси Форбс („The End of the F***ing World”, „This is Going to Hurt”) ще бъде основният режисьор на адаптацията, написана от Стивън Найт. Актьорският екип включва Фион Уайтхед, Оливия Колман, Мат Бери, Ашли Томас, Джони Харис, Шалом Брун-Франклин, Хейли Скуайърс, Оуен Макдонъл и Тристан Гравел.

Засега премиерна дата не е обявена, но снимките вече текат.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *