И досега светът не знай любов по-чиста и съдба по-клета от тези на… Жокера и Харли Куин? Вчера, в самия край празника на влюбените, режисьорът Тод Филипс използва инстаграм акаунта си, за да честити Свети Валентин на всички феновете, като разкри първия ни поглед към Лейди Гага в ролята на Харли Куин в предстоящия Joker: Folie à Deux – съществуващото извън споделената вселена на DC продължение на суперуспешния Жокера.

На снимката Куин е в компанията на Артър Флек (aka. Жокера) на Хокин Финикс и определено, в тон за празника, от кадъра лъха на любов… и клетост. А и психопатия, която виждаме в очите на Гага.   

В първия момент не разпознахме Хокин Финикс, който ужасно ни заприлича на Майкъл Фасбендър и се зачудихме какво се случва. Но това са лирични отклонения. Позволяваме си ги, защото не мислим, че има нужда да разтягаме локуми. Когато видяхме първата официална снимка от Joker: Folie à Deux споменахме какво искаме да видим от филма – нещо различно от предшественика му (още по-добре, ако наистина е мюзикъл, каквито бяха първоначалните обещания), а на този етап това не се случва, затова продължаваме да чакаме и да се надяваме.

Припомняме, че според оскъдната информация (и най-вече спекулациите, на база на историята на героите), действието на Joker: Folie á Deux ще се развива в заведението за психично болни и опасни престъпници Аркам. Там Харли Куин ще бъде психоаналитик на Артър Флек и между двамата ще пламне… индуцираното налудно разстройство (folie à deux). Любов ли бе – да я опишеш.

Премиерата на Joker: Folie á Deux е насрочена за 4 октомври 2024.  

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Октомври е супер като премиера на филма, но ако бе излязъл на 14 февруари, 2024 година щеше да сцепи откъм бокс офис (не, че през октомври няма да направи една торба пари – може би студиото иска да се възползва от Хелоуин, сходната тематика с костюмите и празника + по-близо до сезонът с наградите). При положение, че филмът вече се снима няма никаква логика да се чака чак до октомври. Като нищо могат да го пуснат по-рано, но, естествено, WB/DC искат пак Оскари.

  2. Тамън гледам и викам същото…. какъв е този Фасбендър сега и откъде изкочи…