Човек, като наближи края на живота си, започва да си прави равносметка и често опитва да сложи в ред личните си дела, да поправи някоя своя грешка или пък да изпълни отдавна дадено обещание, с което е подлъгал някого. Може би такъв е случаят и с великия Мел Брукс, който на 96-годишна възраст (да е жив и здрав, и все така с всичкия си, още дълго време) най-накрая се реши да ни даде това, което ни обеща преди цели 42 години – История на света – част II (History of the World, Part II).

Продължението идва под формата на минисериал от 8 епизода и също като своя предшественик, ще ни преведе през някои от най-интересните моменти от човешката история и ще ни запознае с някои от най-велики и известни личности в света (наред с някои не чак толкова велики), предлагайки ни една различна и най-вече забавна перспектива.

Вече сме виждали един трейлър на История на света – част II, но сега е ред за нов, една идея по-подробен поглед към сериала.   

Тази реклама ни хареса малко повече от предишната, но пак не припадаме от радост – искаше ни се да сме малко по-ентусиазирани. В крайна сметка обаче, може би така е по-добре, отколкото да сме мега надъхани и после да се разочароваме зверски. Най-вероятно част от скечовете ще стават – други не, което за нас ще е напълно ок за този проект. А и нека не се лъжем, първият филм не е нещо феноменално, просто тогава бяха други времена, а сега носталгията ни го украсява допълнително.

Като цяло, без значение какво виждаме в рекламите, любопитни сме какво се е получило с История на света – част II и в началото на март ще сме пред екраните за – надяваме се – здравословна доза простотийка.      

Създател на История на света – част II (History of the World, Part II) е Мел Брукс (Продуцентите, Младият Франкенщайн, История на света – част IКосмически топки, Робин Худ: Мъже в чорапогащи), който е сценарист заедно с Дейвид Стасен. Двамата са и изпълнителни продуценти, наравно с Ник Крол, Уанда Сайкс, Айк Баринхолтц, Кевин Салтър, Дейвид Грийбаум и Кристи Смит. Режисьори са Алис Матиас, Дейвид Стасен, Ник Крол и Ланс Бенгс.

В ролите са Мел Брукс, Ник Крол, Уанда Сайкс, Айк Баринхолц, Гари Нгуен, Памела Адлон, Доув Камерън, Зази Бийтс, Дани ДеВито, Дейвид Духовни, Тайка Уайтити, Джейк Джонсън, Сет Роугън, Сара Силвърман, Роб Кордри, Джош Гад, Джони Ноксвил, Кумел Нанджиани, Реджи Уотс, Дж. Б. Смуув, Джейсън Александър, Фред Армисен, Микаела Уоткинс и много, много др.

Премиерата е на 6 март с два епизода. По два епизода ще се появяват и през следващите три дни, до 9 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *