Венсан Касел

Броени дни след като научихме чудесната новина, че Венсан Касел ще влезе в ролята на злодей в предстоящия пети филм от поредицата за Джейсън Борн, получаваме американски трейлър на един от новите му филми, които очакваме с голям интерес – „Partisan” на Ариел Клайман, който спечели наградата за операторско майсторство в категория „Световно кино” на фестивала Сънданс.

Partisan” разказва за малко, изолирано от света общество, предвождано от чаровния, но строг лидер Грегъри (Касел), който обучава децата да му се подчиняват безпрекословно и да изпълняват поръчки, най-често свързани с насилие. Гордостта на Грегъри е младият Александър (Джеръми Чабриел), който един ден решава да започне да мисли сам за себе си и поставя лидерството му под съмнение.

Американците са спретнали доста ефектна реклама, която – за разлика от обикновено – не е излишно захаросана, но за сметка на това е далеч по-обяснителна от предишните две. Според нас щатските разпространителите трябва да престанат да третират публиката като малоумна – дори и да е такава, трябва да и се предлагат предизвикателства, за да се научи.

Според нас трейлърът изглежда прекрасно, а историята е изключително любопитна – режисьорът Клайман споделя, че се е вдъхновил от статия, посветена на колумбийски деца, които се обучават като убийци. Всичко това (и винаги отличният Венсан Касел) отрежда място на „Partisan” в листата ни с нетърпеливо очаквани филми тази година.

Вижте два плаката и пълния синопсис.

Partisan

Чаровният Грегъри (Венсан Касел) се шляе из болничния двор до родилното отделение и „пленява” младата майка Сузана. Единадесет години по-късно, тя и синът ѝ Александър живеят в затворената общност на Грегъри, закрилящ беззащитни жени и техните потомци в приют, изолиран от останалия свят. Александър е гордостта на Грегъри, най-големият син и най-важният работник в заниманията на общността – децата са обучени да извършват опасни поръчки, за да осигуряват препитанието на всички в групата. Но Грегъри усеща, че любознателната природа на момчето може да се окаже заплаха за статуквото и започва да се страхува, че губи любовта на малчугана. А междувременно Александър започва да мисли самостоятелно…

Режисьор на „Partisan” е Ариел Клайман, а в ролите са Венсан Касел, Джеръми Чабриел, Флорънс Мезара, Найджъл Барбър, Тимъти Стайлс и други.

Щатската премиера на филма е 8 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *