Тази година Ирландия успя да се класира в списъка с номинираните за „Оскар” за най-добър международен филм с The Quiet Girl. Членовете на Академията очевидно са били трогнати от несгодите, с които трябва да се справя едно беззащитно момиченце, изправено пред непредвидимата, жестока реалност, а и от начина, по който е пресъздадена историята.

Действието на The Quiet Girl се развива в дълбоката провинция на Ирландия през 1981 г. Девет годишната Кейт е разделена от многобройното ѝ семейство, което може да се разпадне всеки момент, и е изпратена да живее при приемни родители през лятото. Страдайки тихо и незабележимо в училище и у дома, тя се е научила да се крие от всичко наоколо. Благодарение на грижите на новото си семейство тя разцъфва и изпитва радост от живота, но в тази къща, в която не трябва да съществуват никакви тайни, тя открива една болезнена истина…

Вижте трейлъра на филма:

Предизвикателствата са навсякъде – животът никъде не е абсолютно безгрижен и щастлив, но можем да си представим колко мъчително е ежедневието в почти безпросветните кътчета на изолиран остров като Ирландия, сред климат, който предлага целогодишно студ, дъжд и вятър и само три-четири дни лято – за разнообразие.

Сценарист и режисьор на тази драматична, затрогваща история е Колм Барет, който вярва в смирението и във факта, че дори най-важните, вселенски важни изводи могат да бъдат открити в най-неочаквано „малки“ сюжети. В актьорския екип на се включват Катрин Клинч, Кари Кроули, Андрю Бенет, Майкъл Патрик, Кейт Ник Шонанай и Джоан Шийхи.

The Quiet Girl бе представен в средата на декември в определени киносалони на Ню Йорк и Лос Анджелис, за да отговаря на квалификационните изисквания при определяне на оскаровите номинации. По-широко разпространение в Щатите се очаква в средата на февруари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *