„Star Wars TV Series"

Чакаме игралния „Star Wars” сериал от 2005 година насам, когато за първи път бе споменат от Джордж Лукас, а както се оказва ще трябва да почакаме още 3-4 години.

В интервю за Czech Position продуцентът на новата кино-трилогия, на предстоящия „Red Tails” (който се очаква през януари догодина) и разбира се, на същия този сериал, Рик МакКалън сподели, че сериалът (ако се получат нещата) ще се снима в Чехия – където са се снимали части от „Хрониките на младия Индиана Джоунс” и споменатия по-горе „Red Tails” – но в момента проектът е на етап „изчакване”. Ето и пълните му думи:

ТВ сериалът е  на етап „изчакване”, но това няма нищо общо с Чешката република. Има общо с това, че епизодите са доста амбициозни… Разполагаме със сценарии за 50 часа, но проблемът е, че има много компютърна анимация. Все още нямаме технологията, която да ни позволи да я направим на цена, безопасна за телевизия. След като ние ще финансираме, би било самоубийство да го направим в момента. Затова ще изчакаме три или четири години.”

След като така се поставят нещата, лично ние сме склони да изчакаме. Същото беше и с „Аватар”, знаехме за проекта от години и просто чакахме технологиите да напреднат достатъчно (а и да поевтинеят), че да може филмът да се случи. Също така, освен че ще стават по-евтини, ефектите ще станат и по-добри, така че от цялата работа ще има някаква полза. Доволни сме и от факта, че въпреки че става въпрос за телевизия, ще има качествен екшън и ефекти – все пак говорим за „Star Wars”, сигурни сме, че  никой не иска да гледа нон-стоп постни говорещи глави.

Според обещанията, действието на сериала ще се развива между епизоди три и четири, но няма да има нищо общо с добре познатите ни главни персонажи от филмите.

„Общо взето е като „Кръстникът”. Как империята бавно изгражда силите си из галактиката, какво се случва на главната столица Корусант и разказва за група ъндърграунд босове, които живеят там и контролират наркотиците и проституцията”.

Кримка във вселената на Star Wars”? Звучи интересно и със сигурност имаме желание да гледаме сериала. Дано само се получат нещата, защото освен всичко друго МакКалън изказва притеснение, че след още няколко години ужасната мода на „риалититата” съвсем ще е завзела телевизията и може да няма място за подобни проекти.    

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *