Събирането на творческия екип, който да пренесе хитовата игра на Naughty Dog „The Last of Us” на малкия екран, тече с пълна сила. Вече знаем, че Педро Паскал и Бела Рамзи ще изпълнят главните роли на Джоел и Ели, а съвсем наскоро Габриел Луна се присъедини към актьорския състава в ролята на Томи, по-малкият брат на Джоел.

Известно ни е още, че в началото на годината Кантемир Балагов, режисьор на фестивалния хит „Beanpole”, замени Йохан Ренк зад камерата на пилотния епизод на подготвяната от HBO адаптация. Благодарение на Variety вече знаем още двама негови колеги, които ще се погрижат за поне по един от епизодите в сезона. Това са Ясмила Жбанич и Али Абаси.

Родената в Босна и Херцеговина Жбанич, подобно на Балагов, привлече вниманието на критици и публика по време на фестивалите през миналата година с последния си филм „Quo vadis, Aida?”. Продукцията има множество отличия зад гърба си, в това число и номинации за „Оскар“ и БАФТА за най-добър чуждоезичен филм.

Иранският режисьор Али Абаси споделя сходна история, но със своя фестивал хит „Border” от 2018 година. Филмът има десетки номинации (в това число и „Оскар“ за грим и прически) и награди от няколко дузини фестивали. С други думи се сформира един изключително мултинационален екип със силно изразен афинитет към определен тип кино. Едва ли от HBO ще очакват подобно развитие за „The Last of Us”, но със сигурност дават заявка за качествата на подготвяната продукция.

Припомняме ви, че първата игра от поредицата разказва историята на Джоел и Ели, които могат да разчитат само на себе си и един на друг в един умиращ свят, завладян от безмилостни създания. Момичето е единствената надежда за ваксина срещу агресивната зараза, но първо трябва да стигне до желаната цел.

Шоурънър на сериала и автор на сценария е Крейг Мазин („Чернобил”), като създателят на самата игра Нийл Друкман ще му помага в нелеката задача да пресъздаде максимално достоверно историята.

Снимките на „The Last of Us” трябва да започнат през юли месец тази година, но не се очаква да приключат до юни следващата. Това означава, че ще видим финалния продукт най-рано в края на 2022 или началото на 2023 година. На този етап не става ясно дали Ясмила Жбанич и Али Абаси ще режисират само по един епизод или ще си поделят отговорността за целия сезон. Ние ще следим за бъдещо развитие по темата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *