Рядко ни се случва да кажем, че имаме много добро кино предложение за уикенда след Свети Валентин. За голямо наше щастие обаче, именно тази година можем да го обявим – няма да трябва да се примиряваме с поредната нескопосана романтична комедия, излиза нещо много по-сериозно, но изглеждащо също толкова добре.

Става дума за Marlowe – 100-тният филм на Лиъм Нийсън, където той ще изиграе иконичния детектив Филип Марлоу. Създаден оригинално от Реймънд Чандлър, Марлоу е фундаментална част от филм ноар жанра, най-вече заради превъплъщението на Хъмфри Богарт. Нийсън е също толкова впечатляващ актьор и се радваме, че именно това е стотния му филм, защото планираме да му се насладим изцяло.

Историята на Marlowe е адаптирана от романа Чернооката блондинка (The Black-Eyed Blond) на Джон Банвил и проследява Марлоу, когато той вече е доста изморен от живота и професията си, но продължава да я върши, следейки богатите и известните в Холивуд и разкривайки техните тайни. Марлоу е нает от богатата наследница, дъщеря на филмова звезда, Клеър Кавендиш, в чиято роля ще влезе ненадминатата Даян Крюгер. Майка й, изиграна от живата легенда Джесика Ланг, върти собствена игра, докато дъщеря й се надява Марлоу да намери бившия й любовник. Детективът тръгва по следите на случая, но разкрива далеч по-голяма конспирация, в която са въвлечени много хора, всеки със своите лични тайни.

Вижте трейлъра сега:

Просто сме влюбени в класическата визия на филма – комбинацията от 30-арската красота на Холивуд и познатия стил на гангстерски филм от тази епоха, оплетени заедно в детективска ноар история, просто закачат всичките ни слаби места. Даян Крюгер, естествено, е безупречна, но сме адски любопитни най-вече за самото завързване и разплитане на мистерията, защото, за наше голямо щастие, никоя част от нея не се разбира от този трейлър. Имаме изчезнал бивш любовник, а оттам нататък нещата само се усложняват – нямаме търпение да разберем по какви начини.

Marlowe е режисиран от Нийл Джордан (Играчка плачка, Интервю с вампир), а адаптираният сценарий е дело на Уилиям Монахан (The Departed). В главните роли са Лиъм Нийсън, Даян Крюгер, Джесика Ланг, Алан Къминг, Иан Харт, Колм Мийни, Адеуале Акинуйе-Агбадже, Дани Хюстън,Даниела Мелкиор и Франсоа Арно.

Премиерата е насрочена за 15 февруари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Изглежда покъртително зле. А бе, каста да не е бил между Стейтъм и Нийсън и продуцентите накрая да са си казали, че Джейсън ще е нелеп с коса… къв е този бияч тип Taken 2, 3 ,4, 7. Какви са тези престрелки, къв е тоя черен гид? И защо цели пасажи от трейлъра изглеждаха като английски крими сериал по Драма тв????

    Марлоу на Чандлър яде повече бой, отколкото той да трепе с юмруци, Марлоу на Чандлър е саркастичен и сантиментален, не бабанка която извлича признания със строшени столове в телата на заподозрените… какви са тези стрелби с Томита в стил Кръстникът или Недосегаемите???

    Да филмираш Марлоу май е по голямо проклятие от това да адаптираш Стивън Кинг… мога да се сетя за хиляди детективи които бяха пренесени на екрана, но с Марлоу, който наглед е много благодатен персонаж, на никого не му се рискува. Май има защо, гледайки този трейлър… това да уловиш духа на иконичен образ, характера и излъчването му, заради което се е превърнал в литературен образец на подражание, явно е непосилно за 99% от киноиндустрията