Алекс Прояс

Напоследък Алекс Прояс, за който неведнъж сме казвали, че ни харесва, при това доста, е човек без късмет. Първо заради бюджетни проблеми в забвение изпадна модерният нов поглед към историята на Дракула „Dracula: Year Zero” (в последствие проектът беше възкресен с нов творчески екип), а после бе спряна и епичната екранизация на „Изгубеният рай”, за която все още ни боли и то здраво.

Затова сега стискаме палци и на краката, този път нещата да му се получат, още повече, че става въпрос за изключително интересен проект. Чрез официално прессъобщение бе разпространена новината, че Прояс ще се нагърби с екранизирането на новелата „Неприятната професия на Джонатан Хоуг” на мега-любимия ни Робърт Хайнлайн, която всъщност е послужила за вдъхновение на Прояс за страхотния „Градът на мрака”.

В новелата се разказва за човек на име Джонатан Хоуг, който открива, че няма никаква представа какво прави (работи) през деня и още повече, каква е червената субстанция, която открива под ноктите си всяка вечер, миейки ръцете си. Притеснен, Хоуг наема двойка детективи, които да го следят и да открият невероятната истина за неговата самоличност.

Изключително сме развълнувани от перспективата да видим на голям екран, при това под режисурата на Алекс Прояс, именно „Неприятната професия на Джонатан Хоуг”, тъй като това беше произведението, което затвърди Хайнлайн на позицията „най-любим автор”, която и до ден днешен споделя с Роджър Зелазни, въпреки че беше едва второто произведение, което бяхме чели от него – първото е страхотният разказ „И построи той крива къща”, благодарение на който знаем какво е тесеракт.

Снимките на филма би трябвало да започнат тази есен в Австралия. Ще ви държим в течение за подробностите.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Все пак да кажа, че новелата я има в сборника на Хайнлайн „Зелените хълмове на Земята“, излизал в библиотека „Галактика“. 🙂

  2. Намерих време да я прочета.

    Не е лоша но не смятам че ще се получи добър филм!

    А пък накрая така и не разбрах какво точно стана.Предполагам че ще има свободни съчинения от страна на сценаристите.Самият край го позволява!

    Пък и аз останах с впечатлението че тази „професия“ на Джонатан Хоуг изобщо не му е неприятна!

    Ще видим!

  3. Не съм съгласен, че няма да се получи добър филм, според мен проектът има голям потенциал. Пък и филмът няма да следва новелата плътно, могат да се вкарат доста нови неща.

    Ще видим „индийд“. 🙂