Само с първите си два филма, Hereditary и Midsommar, Ари Астър вече е оставил огромен отпечатък върху модерния хорър. Неговият специфичен стил да смущава зрителите чрез почти алегорични истории за депресирани хора се превърна в знаков за новата вълна от независимо жанрово кино на А24. Студиото, добило култова популярност сред film school киноманите с профили в Letterboxd, сега се готви да третира новия му филм Beau Is Afraid като тазгодишния им блокбaстър, като го разпространи в същия период, в който миналогодишният Everything Everywhere All At Once стана най-успешният им филм на всички времена, и дори пуска трейлъра (в който се забелязват определени прилики с онази максималистична, поп екшън комедия) в подобен момент.

Може би е рано да твърдим, че пролетните месеци ще се превърнат в „the A24 spot“, но няма съмнение, че студиото има големи надежди за новия филм на звездния им режисьор. Вижте трейлъра на Beau Is Afraid сега:

Изглежда интригуващо, както можеше да се очаква. Все още не разбираме какво точно представлява този филм и не ни и трябва да знаем, преди да го гледаме. Талантът пред и зад камерата е достатъчен да ни заинтригува. Изглежда сякаш Ари Астър тук експериментира с различна естетика от тази на предишните му два филма, като филмът бива описван като „сюрреалистичен хорър“, но изглежда, че има и елементи на комедия.

Официалния синопсис гласи:

Параноичен мъж (Хоакин Финикс) се впуска в епична одисея, за да се върне у дома при майка си, в този смел и гениално извратен нов филм на сценариста и режисьор Ари Астър.

Както виждате, самото студио няма желание да споделя повече са сюжета на Beau Is Afraid. Това само придава още мистика към дългоочаквания проект, който с тричасовото си времетраене и епическия характер на историята (говори се, че ще разглежда живота на главния си герой през различни десетилетия) изглежда по-амбициозен от повечето артхаус филми. Като цяло, всичко изглежда много интересно и очакваме да видим поредния смущаващо интелигентен хорър в кината.

Beau Is Afraid преди се наричаше Disappointment Blvd. – заглавие, което ни допадаше повече, но с всичко се свиква, особено, ако филмът е добър. А24 го прекръстиха, когато споделиха първия официален плакат, а оттогава излезе и друг, уви не особено хубав, който показва различни версии на Хоакин Финикс. Вижте ги и двата.

Режисьор и сценарист на Beau Is Afraid е Ари Астър (Hereditary, Midsommar), а в ролите са Хоакин Финикс, Паркър Поузи, Ейми Райън, Ричард Кайнд, Пати ЛюПон, Нейтън Лейн и др.

Премиерата е предвидена за този април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *