Season of the Witch

Първо, вече си мислехме, че никога няма да видим този филм по кината – не че и искахме, при все относително приятните тийзъри, които се завъртяха преди повече от година – и второ, не знаехме, че Hallmark (в момента по известен като Diva Universal) правят опити с епични хорър-трилъри. Защото лично на нас, в по-голямата си част този трейлър на “Season of the Witch” ни мяза именно на холмаркски филм.

Но както и да е, това не е най-големият минус на филма. Те всъщност са два: Никълъс Кейдж, който тук изглежда е във формата си от “The Wicker Man” – едно от най-ужасните му изпълнения – и режисьорът (използваме думата доста свободно)  Доминик Сена, който ни е „радвал” с филми като „Да изчезнеш за 60 секунди”, „Парола: Риба меч” и „Ледена смърт”.

За щастие има няколко плюса като Рон Пърлман, Кристофър Лий, който е с уникален грим, както и още няколко доста приятни хорър елемента.

We’re going to need more holy water? Ама наистина ли? Със сигурност и на нас ще ни трябва, ако искаме да издържим целия филм.

През 14 век рицар, току-що завърнал се от Кръстоносните походи, намира родната си страна почти унищожена от чумата. Според църквата отговорна за епидемията е опасна вещица, която рицарят трябва да закара в отдалечено абатство, където опитни монаси ще се опитат да прокудят злото от момичето.

Премиерата у нас е насрочена за 14.01.2011

Кристофър Лий

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

 1. Same shit, diferent year – Ник Кейдж! Филмите му от 90-те явно са били изключение.

  Hallmark бе и моята първа асоциация.

 2. Защо така с Доминик Сена? :)) Този човек спечели завинаги уважението ми дори само с началото на "Парола Риба меч". Сродния му като кариера Майкъл Бей да не би да е постигнал повече? А и като цяло и той, и "60 секунди" си бяха съвсем прилични екшънчета.

  А Никълъс Кейдж и "Холмарк" – това вече е наистина тъжно… Проклети финансови съветници :))

 3. "60 секунди" не става за нищо – лично мнение! Никакво усещане за режисура. 🙂

  А за риба меч, кое начало? С бомбата или с приказките за злодеите?

 4. Ми, гледай го пак! Всички ефекти, въобще цялата светлинна стилистика е като на филм на Холмарк.

 5. Глупости.!

  На едно две места ефектите куцат, но като цяло трейлъра е супер. И със сигурност не е Холмарк.

 6. Понеже с Дринов често сме на различно мнение да се изкажа и аз за Доминик Сена.

  Намирам и трите му изброени филма за напълно задоволителни.

  Парола "Риба меч" бих казал, че ме забалява най-много предимно заради налудничавото изпълнение на Джон Траволта.

  Иначе настоящият трейлър определено не е Холмарк (тъй като имам силна непоносимост към визията на тоз канал), но за съжаление намирисва на досегашната най-могъща повърня в кариерата на Кейдж, а именно "The Wicker Man".

  Бате Ник, бидейки сериозно подгонен от данъчните отвъд Океана, явно в момента с 300 км/ч снима глупост след глупост, а аз като негов някогашен почитател откровено заявявам, че вече няма жива сила, която да ме накара да дам пари за билет да гледам поредното му извращение на екрана.

  Дори по резултатите на масово маркетирана продукция като "Чиракът на магьосника", зад която стои най-голямата машина в Холивуд – Дисни, става ясно, че като цяло хората вече не искат да гледат Кейдж.

  Дано вземе да се осъзнае скоро.

 7. Момчета, всеки има право на мнение. Щом не ви прилича, на Холмарк… хубаво. На мен ми мяза адски много – масовките и както казах, по-голямата част от светлинната драматургия… Всъщност като се замисля, виждал съм холмаркски филми, които изглеждат по-добре, пък и това не е задължително обида.

  Кристофър Лий направо цепи мрака и ще се радвам филма да се окаже готин. Щом ви кефи трейлъра, значи има шанс.

  @Алекс

  За бате ти Никола Каж – този филм е старичък, май не е от новите му финансово спасителни проекти 🙂 Но че снима помии на конвейер си прав. Обаче! В "Лошият лейтенант" беше доста добър, както и в "Шут в г*за". Тоест от време на време има проблясъци. 🙂

  За филмите на Сена. Ако маструбираш на автомобили и Джон Траволта, мога да разбера защо то харесват "секундите" и "рибата" – това обаче, не ги прави стойностни заглавия. Истината е, че са посредствени откъдето и да ги гледаме.

  А за "Ледена смърт" нямам думи просто. По принцип, тук аз маструбирам – в лицето на Кейт 🙂 – и пак не мога да открия нещо, за което да се хвана, за да мога да нарека този филм дори и посредствена чекия.

 8. За масовките лепя бас, че са само в трейлъра.

  Иначе колите най-малко ме привличат мен. Вини Джоунс виж ме радва в каквото и да е.

  Иначе ясно, че в "Ледена смърт" Кейт е номер 1 причина за гледане. Но определено не мога да я гледам без да ми е интересен филма. Хванах по ТВ-то "Щрак", който не съм гледал и не го издържах – Адам Сандлър трябва да бъде забранен извън САЩ.

  За "Лошият лейтенант" не мога да се съглася, че става особено, но виж ролята в гледания само от създателите и разпространителите му "Шут в г*за" наистина се явява единственото смислено нещо в кариерата на Кейдж за огрооомен период от време.

  След неизбежните "Призрачен ездач 2" и "Съкровището 3" мисля, че е редно да му бъде отнет Оскара, което обаче да важи и за всички останали носители на наградата, които в днешни дни си плюят на добрите роли от далечното минало.

 9. Басът на по бира в хванат! 🙂

  Мен пък Вини Джоунс много ме дразни. Този нещастник за футболист не ставаше, камо ли пък за актьор. Признавам обаче, че в "Дулата" и "Гепи" се издържаше.

  За Призрачен ездач 2″ и “Съкровището 3″ съм тотали агрийд! 😀

 10. Нямаш проблем за бирата!

  В интерес на истината и аз не се изказах точно – че ще ги има във филма е напълно възможно, но ще са от рода на т.нар спомени на главния герой за славното му минало, с общо екранно време 1-2 минути.

  Но пък хамерикаците си мислят, че като ги бутнат в трейлъра и народа ще се излъже, че го очаква филм с много баталии, а не яка бозица с участието на бате Ник.

  Само се чудя Рон Пърлман за чий се излага в таз долнопробна продукция? Дано е за много пари, но ме съмнява.