Има малко актьори, чиято поява в проект ни радва толкова, колкото тази на Боб Оденкърк. Без значение дали играе главен персонаж в масивна телевизионна вселена или малка роля във филм на Стивън Спилбърг, някогашният скеч-комедиант има прекрасно присъствие на екрана, благодарение на уникалния му баланс между драма и комедия. Като актьор в скечове, като например в култовия му сериал Mr. Show, Оденкърк допринася с отдаденост към реалността на ситуацията, която би била твърде сериозна за други комици, но на него му се получава. А когато играе драматични сцени, той винаги е откривал иронията в положението на героите и я е изигравал с заострената наблюдателност на сатиричен изпълнител.

Това настроение бе причината да очакваме с нетърпение всеки нов епизод на великия Better Call Saul и точно това ни привлича и в трейлъра на следващия проект на Боб Оденкърк – сериала Lucky Hank, в който актьорът отново обединява сили с AMC за драма-комедия, фокусираща се върху кризата на средната възраст и американската образователна система. Действието се развива колежа „Рейлтън“, а в центъра на историята е Уилям Хенри Деверо-младши (Оденкърк), ръководител на катедрата по английски език в зле финансиран колеж в ръждивия пояс на Пенсилвания.

Не очакваме нещо изумително, но звучи приятно. И все пак бихме искали да видим Боб Оденкърк в малко по-различни среди, тъй като вярваме в потенциала му като актьор. Екшън-драмата му Nobody не беше без проблемите си, но като цяло ни допадна, а и много харесахме малката му поява в Малки жени на Грета Гъруиг. Бихме искали да видим повече подобни експерименти с имиджа му, но няма да откажем и солидна телевизионна драма с него.

Шоурънъри на Lucky Hank са Арън Зелмън и Пол Либерстайн. В ролите са Боб Оденкърк, Мирей Инос, Оливия Скот Уелч, Дидрих Бадер, Сара Амини, Седрик Ярброу, Сюзън Крайър и др.

Премиерата на първият от осемте епизода на сериала е на 19 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *