От днес, 11 януари, всяка сряда вечер от 22:00 часа ефирът е завладян от кралски особи – в тандем австрийската императрица Сиси и Испанската принцеса Катрин.

Завръщаме се в имперския двор на Виена с изгряващата актриса Доминик Девънпорт като една от най-обичаните кралски особи на Европа във втори сезон на костюмната драма, вдъхновена от истинския романс от XIX-ти век между Елизабет Баварска и съпруга й – австроунгарския император Франц Йосиф (в ролята младият актьор Яник Шуман).

Първи сезон на нашумелия сериал, продуциран от Story House Productions, превзе сърцата на зрителите в Европа, когато се излъчи през зимата на 2021-2022 година.

Екранизацията на известната история на императрица Сиси продължава от момента, в който най-сетне се ражда мъжки наследник на трона. Събитието е щастливо, но радостта на Елизабет и Франц скоро е помрачена от нови битки за власт: Ото фон Бисмарк заплашва да въвлече Австрия в нова война.

Големият фокус в сезона е върху любовния триъгълник между Франц Йосиф, Сиси и унгарския граф Андраши. Докато Франц открива чувствителната страна на виенския двор, Сиси все още успешно устоява на все по-нарастващото привличане към граф Андраши (в ролята на родения в Германия актьор Джовани Фуниати). Но когато попада в плен, не с кого да е, а именно с Андраши, на Сиси най-сетне й се налага да се запита колко дълго може да устои…

Снимките за новия сезон са правени в Литва и Латвия, като основните снимачни площадки са във Вилнюс и околностите, както и в Trakai, Kernavė и Rokiškis. Има снимки и в Полша.

Във втори сезон отново ще видим изгряващата швейцарско-американска актриса Доминик Девънпорт, която може да сте забелязали в Night Train to Lisbon, както и младия германски актьор Яник Шуман, който бе в главна роля в Centre of My World и Charité. Към тях се присъединяват Джовани Фуниати като граф Андраши, Аманда да Глория като неговата сестра и Бернд Хьолшер като Ото фон Бисмарк, канцлер от 1871 г.

Втори сезон на Сиси е по Epic Drama ексклузивно за Централна и източна от 11 януари, всяка сряда в 22:00 часа в тематичен блок с Испанската принцеса.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *