Идния понеделник, 9 януари, в ефира на Fox ще дебютира сериалът Д-р Смърт (Dr. Death), създаден по невероятната и шокираща, но действителна история на д-р Кристофър Дънч, обвинен в умишленото нараняване и осакатяване на 33 пациента и смъртта на двама, преди да му бъде отнето разрешително да практикува медицина и да бъде осъден на доживотен затвор. 

Вдъхновен от едноименния подкаст на Wondery с над 50 милиона слушания, Д-р Смърт разказва шокиращата история на Кристофър Дънч (Джошуа Джаксън), привидно интелигентен млад неврохирург с процъфтяваща кариера. Но не всичко е такова, каквото изглежда. Когато все повече от пациентите на д-р Дънч, които влизат в операционната му за сложни, но рутинни операции на гръбначния стълб, се оказват трайно осакатени или дори по-лошо, двама негови колеги лекари – неврохирургът Робърт Хендерсън (Алек Болдуин) и съдовият хирург Рандъл Кърби (Крисчън Слейтър), се заемат с нелеката задача да го спрат, преди да пострадат още хора. 

Сериалът изследва изкривения ум на д-р Дънч и провалите на системата, предназначена да пази най-беззащитните сред нас.

Ето какво споделя Джошуа Джаксън за ролята си на Дънч:

Едно от най-трудните неща за мен в тази роля беше да се опитам да разбера как и защо този човек е действал по този ужасяващ начин. Историята, която зрителите ще видят, е наистина смразяваща.

Алек Болдуин допълва:

Дънч е дълбоко вманиачен човек, който моят герой и Рандъл Кърби, героят на Крисчън Слейтър, се опитват да спрат. Въпреки системата, която му дава власт да продължи с престъпните си действия, те ще се борят за справедливост, за да се уверят, че д-р Дънч никога повече няма да се доближи до операционната маса.

Създател на Д-р Смърт (Dr. Death) е Патрик Макманъс, а в ролите, освен Джошуа Джаксън, Алек Болдуин и Крисчън Слейтър, влизат още Грейс Гъмър, АнаСофия Роб, Келси Грамър, Доминик Бърджис, Дашиъл Ийвс и др. 

Премиерата е на 9 януари по Fox.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *