Екипът ни не изпитва кой знае колко силни чувства по отношение на Ловци на духове: Наследство на Джейсън Райтман – по-скоро сме равнодушни, което не е особено хубаво, но трябва да го погледнем от добрата му страна, а именно, че филмът не беше трагедия и поправи много голяма част от грешките, направени с изцяло женската версия на Пол Фийг. В резултат, не се вълнуваме особено от перспективата за продължение, но не сме и против, така че можем да проследим евентуално развитие в тази посока, без да се натоварваме с излишни емоции.

А развитие вече има. Въпреки че Наследство направи една идея по-малко пари от Ловци на духове (2016), той е с далеч по-малък бюджет и следователно е бил доста по-печеливш за Sony, което е достатъчно за задвижването на продължение. Deadline съобщават, че по проекта се работи, като в основния творчески екип настъпва малка рокада. Джейсън Райтман този път ще бъде в ролята само на сценарист и продуцент, а на режисьорското място ще седне съсценариста на първия филм Гил Кенън, в чиято филмография се включват Monster House, Полтъргайст и доста харесваният от нас Тайната на скрития град.

Ето и задължителната размяна на празни реплики в подобни случаи, като започваме от Гил Кенън:

За мен е абсолютна чест да нарамя протонната раница и да застана зад камерата на следващата глава от сагата на семейство Спенглър. Иска ми се да можех да се върна през 1984 и да кажа на детето на шести ред в Mann Valley West, че един ден ще режисира филм Ловци на духове.

Джейсън Райтман добавя:

Преди няколко години моят баща ми връчи ключовете за Екто-1 и двамата направихме Ловци на духове: Наследство. Думите не могат да изразят колко съм благодарен за възможността да работя по филм, заедно с баща ми. Сега е време да предам тези ключове на моя творчески партньор и Ловец на духове Гил Кенън – брилянтен режисьор, който ще пази жив духа на Спенглър. Само мога да се надявам, че ще успея да му предоставя същата подкрепа, каквато ми даде моят баща.  

Според източниците на Deadline работата по проекта върви с пълна сила, като в момента се доизкусурява сценарият и се организира кастинг за няколко нови роли. Потвърдено е, че Пол Ръд и Кари Куун ще се завърнат, предполагаме, че и децата също, начело с Фин Улфхард и Макена Грейс. Гони се премиера в края на следващата година, но това все още не е потвърдено.

Както казахме, не се вълнуваме особено за този филм, но определено ще следим развитието на проекта.   

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *