Споменавали сме и двата проекта за Снежанка – по-мрачния екшън „Snow White and the Huntsman и приказката на Тарсем.

Преди няколко дни от EW представиха първи поглед към Снежанката на Тарсем, с временното заглавие „The Brothers Grimm: Snow White” (не броим концептуалното изкуство, на което не се виждаше кой знае какво), а сега благодарение на Comic-Con добиваме по-ясна представа как ще изглеждат героите и какъв ще е тонът на „Snow White and the Huntsman” с участието на Кристен Стюарт, Чарлийз Терън и Крис Хемсуърт.

„The Brothers Grimm: Snow White”

Снежанката на Тарсем - Лили Колинс

Не, благодарим. Тарсем започва да ни дразни с разноцветните си дивотии. Ако някой го вълнува тази екранизация (ужким по-близо до оригиналната приказка на братя Грим), вижте какво казва самата Снежанка Лили Колинс, но ви предупреждаваме, че са празни приказки:

„Снежанка е невинно младо момче, което се превръща в жена и намира себе си. Тя е точно онази принцеса, за която сме чели във всички книги. Но е осъвременена и накрая става боец.”

Казахме ви, че са празни приказки. Лично ние ще гледаме филма, донякъде заради актьорите (Шон Бийн в ролята на краля, Арми Хамър е принцът, Джулия Робъртс като злата Кралица) и от любопитство, но не го чакаме с нетърпение.

„Snow White and the Huntsman”
А сега, да обърнем внимание на значително по-мрачния – и ако може да се съди по тези снимки – 100 пъти по-якия „Snow White and the Huntsman”. Както ясно е описано, Кристен Стюарт е нетипично борбената Снежанка, Чарлийз Терън е абсолютно съвършена като злата Кралица, за която спокойно можем да повярваме, че доскоро е била най-красивата в кралството, Крис Хемсуърт е подобаващо омърляният ловец, а Сам Клафлин е изненадващо мрачният принц. Ето ги снимките, а под тях и официален синопсис на филма.

„Snow White and the Huntsman” - Кристен Стюарт

„Snow White and the Huntsman” - Крис Хемсуърт

„Snow White and the Huntsman” -Чарлийз Терон

„Snow White and the Huntsman” - Сам Клафлин

Единствените главни герои, които не виждаме, са седемте джуджета, които по последна информация ще се изпълняват от Иън Макшейн, Тоби Джоунс, Боб Хоскинс, Еди Марсън, Стивън Греъм, Рей Уинстоун и Ник Фрост (за съжаление, Еди Изард вече не се споменава). Явно създателите на филма са решили, че след джуджешката вакханалия от „Хобит” сме получили дозата си малки хора за едно определено време напред.

Ето го и обещания синопсис:

В епичното екшън приключение „Snow White and the Huntsman” Кристен Стюарт („Здрач”) играе единствената жена, по-красива от злата Кралица (носителката на „Оскар” Чарлийз Терън), която е твърдо решена да я унищожи. Но безмилостната кралица дори не подозира, че младата жена, която застрашава позицията й, се подготвя за бой с помощта на ловеца (Крис Хемсуърт, „Тор”), изпратен да я убие. Към впечатляващия актьорски екип се присъединява Сам Клафлин („Карибски пирати: В непознати води”) като принца, отдавна пленен от красотата и силата на Снежанка. Зашеметяващата нова версия на легендарната приказка се продуцира от Джо Рот („Алиса в Страната на чудесата”) и Сам Мърсър („Шесто чувство”).

Режисьор е дебютантът Рупърт Сандърс, който има сериозен опит в режисирането на популярни реклами.

Премиерата е 1 юни 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *