Често ни се случва да не сме напълно на едно мнение с масовата кино публика и нещата, които печелят най-много пари от боксофис да не са ни от най-интересните. Днес обаче ще говорим за филм, за който виждаме, че има огромен, наистина безумен интерес и напълно подкрепяме това очакване. Не се сещаме скоро да е имало такова вълнение в интернет, както когато излязоха снимки зад кулисите от снимачната площадка на Барби (Barbie) и абсолютно имаше защо. Ето че дойде и първият тийзър!

Съмняваме се да не знаете, но все пак първо ще поговорим малко за филма, въпреки че и ние като останалата част от публиката, го следим изкъсо и сме споделяли до сега много информация. Барби е официална колаборация с Mattel, компанията, която произвежда кукли Барби от десетилетия. В разрез обаче с повърхностната визия и материалистични ценности, които някои хора се тревожат, че Барби промотира, режисурата на филма е поета от Грета Гъруиг, заради което имаме много високи очаквания. Гъруиг освен това пише сценария с партньора си в живота Ноа Баумбах, а комбинацията от техните таланти може да заформи само нещо впечатляващо.

Разбира се, вече сме виждали и Марго Роби и Райън Гослинг в главните роли. Продължаваме обаче да не разбираме какво всъщност ще представлява този филм, като тон или пък като история. Първият тийзър, който ви предлагаме да видите след малко, очевидно се заиграва с очакванията на публиката – в началото рамкиран като исторически епос на фона на музиката на Щраус, позната най-добре от 2001: Космическа одисея и с глас зад кадър от Хелън Мирън, тийзърът всъщност ни показва просто Роби в класическия бански на “vintage” Барби. След това обаче виждаме и първи проблясъци от самият филм, които изглеждат също толкова пластмасови, розови и забавни, колкото се надяваме. Но мюзикъл ли е, комедия ли е, какво ли е? Ще чакаме до лятото, за да разберем.

Преди бяхме средно любопитни за Барби, изглеждаше ни оригинално, макар и базиран на световноизвестна марка, сякаш има с какво да ни изненада. Сега вече си признаваме, че сме повече от любопитни, нямаме търпение да видим още реклами, още снимки и още материали, особено пък ако продължават в този шеговит тон. Възлагаме огромни надежди най-вече върху Гъруиг, но си представяме, че и впечатляващия актьорски състав, който се е включил във филма го е направил с основателни причини, които тръпнем в очакване да разберем.

Трябват ли ви все пак още причини? Да споменем ли страхотният екип, който Гъруиг е наела, за да й помогнат да реализира визията си? Родриго Прието (Ирландецът, Планината Броукбек, Вълкът от Уол Стрийт) е оператор на филма, а Алекзандър Десплат (Формата на водата, Малки жени) ще композира музиката за филма.

Барби (Barbie) е режисиран от Грета Гъруиг, а сценарият е написан от нея и Ноа Баумбах. В главните роли са Марго Роби, Райън Гослинг, Кингсли Бен-Адир, Симу Лиу, Уил Феръл, Кейт Макинън, Фарел Уилямс, Америка Ферера, Иса Рей, Емералд Фенел, Майкъл Сера, Алекзандра Шип, Шути Гатуа и др.

Премиерата ще бъде на 21 юли 2023г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Интересни мнения имате в този сайт,от една страна никак не ви допадат очевидно далеч по-издържани филми,защото уж всеки можел да играе така,а в същото време голям интерес ударихте точно към тази глупост-евала

  2. От 10 години не съм гледам по-забавен трейлър на филм. Очеизвадната заигравка с Космическа одисея на Кубрик е точно в десетката! Обикновено бих казал, че подобни заигравки са направо кощунствени, но тук (не знам как) просто работи страшно забавно и чудесно. Дане поверваш. Не съм се смял така от години. А изражението на детенцето е просто най-култовия кадър в историята на киното.. 🙂
    Не знам дали изобщо тези сцени с Одисеята ще влязат във вилма или просото са напрвени за рекламата. Любопитно ми е да разбера. Предстои да видим.

    Иначе по същество, филма ще е някаква лиготия, то е повече от ясно…. така че не знам какво толкова се превъзнасяте по този филм. Уж сте сериозни хора.. 🙂