Сътресенията в DC Studios по никакъв начин не намаляват, дори и след като Джеймс Гън и Питър Сафран поеха творческия контрол, като последните по-значителни събития бяха свързани с оттеглянето на Пати Дженкинс от Жената чудо 3 и паузирането (надяваме се, временно) на Човек от стомана 2. Всичко това обаче не се отразява на Joker: Folie à Deux – съществуващото извън споделената вселена на DC продължение на суперуспешния Жокерът

Снимките на филма започнаха вчера и за да отпразнува събитието, режисьорът Тод Филип използва инстаграм акаунта си и зарадва феновете, като представи първия официален поглед към Артър Флек – Жокера. В ролята се завръща страхотният Хоакин Финикс, награден с „Оскар“ (незаслужено, защото „всеки може да се криви“, нали?) за предишното си паметно превъплъщение в образа.

Няма как да се съди от една снимка, която, между другото, изглежда брутално, но този кадър ни изглежда в абсолютно същия стил както Жокерът и като нищо може да мине и за отрязана сцена. Принципно, лошо няма да се търси тази приемственост, представяйки новия филм, но ние се надявахме да видим нещо друго – обещанията са, че Joker: Folie á Deux ще бъде различен от предшественика си, което е едничката, единствена причина да искаме да гледаме този филм. Писна ни да гледаме едно и също цицане на успешни проекти и за „още от същото“ ще ударим твърд пас.

Припомняме, че към Хоакин Финкис в Joker: Folie á Deux се присъединява Лейди Гага в ролята на Харли Куин, а според оскъдната информация, която има за проекта, част от действието на филма ще се развива в изключително „приятното“ заведение за психично болни и опасни престъпници Аркам. Вероятно там ще се срещнат Жокера и Куин, която е негов психоаналитик.

Засега повече няма да философстваме, а ще очакваме всякакви подробности. Премиерата на Joker: Folie á Deux е предвидена за 4 октомври 2024 г.  

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment