Понякога се оказва трудно да наваксаме с всичко, което ни минава през погледите, но става ли дума за Анг Лий – не можем да си позволим да пропуснем новина, дори и да е споделена с известно забавяне. Sony, които често изненадват с интересни решения на своите проекти, са ангажирали мистър Лий – режисьорът, който за повече от 4 десетилетия в индустрията има зад гърба си 14 филма, сред които прочутият Тигър и Дракон, Хълк с Ерик Бана (имаше и такъв филм!), Планината Броукбек и Животът на Пи с непрежалимия Ирфан Кхан, като за последните два има режисьорски Оскари, а във филмографията му са общо над 100 награди и още толкова номинации.

Предвид многообразието във филмографията и интересите на Лий, може би не е чудно, че е той решил да се захване с биография на легендарния Брус Лий, като вече е избран актьорът, който ще влезе в главната роля. Това е синът на Анг ЛийМейсън Лий. Информацията е споделена преди дни от Deadline, които добавят, че автор на сценария е Дан Футърман, който е работил върху биографични филми като Foxcatcher и Capote.

Би било непростимо подценяване на киноманските страсти на всички четящи тук, ако тръгнем да обясняваме кой е Брус Лий, затова ще оставим тук част от думите на Анг Лий във връзка с ангажимента му към този проект:

Неговият образ не беше изцяло нито американски, нито китайски – Брус Лий представляваше мост между Изтока и Запада, запознавайки света с изкуството на кунг-фу, той беше изкусен майстор в битките на големия екран и се превърна в актьор-икона, коюто революционизира и бойните изкуства, и екшън-киното. Чувствам се призван да разкажа историята на този изключителен, брилянтен, уникален човек, който мечтаеше да намери своето истинско място, който притежаваше изключителна сила в тялото си и чрез неуморна, усилна работа направи възможно превръщането на мечтите в реалност.

За момента няма определена премиерна дата за този нов биографичен проект – надяваме се вдъхновението да не напуска Анг Лий и той да създаде история, достойна за наследството на легендарната звезда на източните бойни изкуства. Ще очакваме с нетърпение новини по темата!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *