Този син поглед под смачканата шапка, този безмилостен камшик, тези инезабравими приключения – независимо от изминалите десетилетия, златото си е злато – не губи нито блсъка, нито ценността си! Докато петата част от премеждията на Индиана Джоунс се подготвя, а Харисън Форд навлиза все по-сериозно в „златната възраст“, в която познатият тип екшън преследвания биха изглеждали най-малкото недостоверно, Lucasfilm и Disney не искат да стоят безучастно и да гледат как „златната мина“ постепенно се затрупва от само себе си. И какво са решили да направят?! Ще се подготвя сериал, посветен на иконичния и любим на няколко поколения герой.

Веднъж вече имаше телевизионен опит за „обогатяване“ на детайлите около началото на изследователската кариера на прочутия археолог и авантюрист – през 90-те години на миналия век (с Шон Патрик Фланъри), и той се провали в мисията си да очарова феновете на Инди. Сега според Variety идеята е за стрийминг-поредица най-общо казано „в света на Индиана Джоунс“, като все още няма ангажирани сценаристи, а това означава, че няма яснота по бъдещия сюжет, дали ще бъде предистория или вариант на „спин-оф“, и няма отговор на най-важния въпрос – ще участва ли в каквато и да е форма Харисън Форд.

В коментара по темата съществува още един любопитен детайл:

Disney проучват няколко опции за продължаване на любимата поредица, което може да означава сериал, нови филми, други видове медии или комбинация от всичко споменато до момента.

След подобни уточнения може да се пръкне всякаква щуротия! Нека припомним все пак, че Форд категорично обеща как за последен път ще облече легендарното кожено яке и все още неозаглавеният пети филм от поредицата трябва да се появи на 30 юни догодина…

Дали някога Lucasfilm ще се осмелят да „каст“-нат отново Инди?! Помните ли как преди години се възторгнахме от възможността леко и деликатно да се „предаде щафетата“ между Форд и Крис Прат? Тогава ни се стори много интересна идеята нама’ания Star-Lord  да се превърне в по-млада версия на доктор Джоунс, но самият Прат наскоро бил казал, че никой не може да замени Харисън Форд и че той самият доста се е „уплашил“ от авторитета на легендарния актьор.

Напомняме, че петият филм за Индиана Джоунс е режисиран от Джеймс Манголд („Логан: Върколакът“, „Пълно ускорение“), но за сюжета му не се знае нищо. Джон Рис-Дейвис се завръща в ролята на Сала, а сред новите попълнения в актьорския екип са Фийби Уолър-Бридж, Мадс Микелсен, Томас Кречман, Бойд Холбрук, Шонет Рене Уилсън, Тоби Джоунс и Антонио Бандерас. Сценарият е дело на Джез и Джон-Хенри Бътъруърт, със съдействието на самия режисьор. Първоначалните очаквания бяха Спилбърг да завърши своя епос, но не винаги мечтите се сбъдват.

Да видим какво ни готви като изненади новата година…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. И аз не очаквах след 5-тия последен филм на Форд да приключат завинаги 🙂

  2. Скоро не съм „ровил“ по темата,но някъде в началото на лятото из сайтовете витаеше непотвърдената информация,че Харисън Форд щял да сдаде камшика/щафетата на Фийби Уолър-Бридж,която да стане female-версия на Индиана Джоунс за новото поколение.
    Честно казано бих предпочел героят да „умре“ ,вместо да бъде феминизиран и това НЕ Е сексистко мнение – със същата сила не желая и да видя (примерно) Идрис Елба в ролята на Вивиан в нова версия на Pretty Woman .
    В крайна сметка,когато кинтите „говорят“ – Д(р)исни запретват ръкави и като нищо може да произведат “ Индианика Джоунс и похитителите на седемте джуджета“ ,понеже според маркетинговите проучвания ,плюшените играчки по филма ще са Бестселър !