“28 месеца по-късно”?

Знаем, че това са само слухове, но предвид факта, че сме големи почитатели на „28 дни по-късно” и неговото продължение „28 седмици по-късно” – тук ще пуснем едно лекичко сквернословие, като кажем, че всъщност харесваме втората част повече от първата, но това е тема на съвсем друг разговор – просто не успяхме да се удържим да не ви запознаем с минималната възможност Дани Бойл да се завърне като режисьор на третата част от поредицата – за която се спекулира от доста отдавна – и която всички наричат „28 месеца по-късно”.

Новината идва от Dread Central”, които се позовават на техен „сигурен” източник – твърди се, че това е самият Дани Бойл – и съобщават, че Бойл възнамерява да се нагърби с режисурата на филма, чието заглавие все още не е известно и по всяка вероятност няма да е „28 месеца по-късно”. Общо взето, това е всичко, което се съобщава. Знаем, че е малко разочароващо, но както казахме по-горе, като почитатели на серията, просто бяхме длъжни да ви запознаем дори и с този минималистичен слух.

Единствената друга информация, с която разполагаме е доста старичка – от 2007, когато Бойл спомена, че има идея за трета част, която ще се развива в Русия: „Всъщност става дума за Русия, тази част на света. Не Франция. Вторият филм загатна, че вирусът стига до Франция и поразява французите, но тази идея има повече общо с Русия. Всъщност това е всичко, което мога да кажа, не знам дали въобще ще стане нещо.”

Ако се окаже истина, би трябвало това да е следващият филм на Дани Бойл, но честно да си кажем, ние се съмняваме. Въпреки това, ако се окаже истина, ще бъдем адски щастливи, тъй като Бойл е истински майстор, а жанрът напоследък е започнал да се поизтърква и има нужда от хора като него, за да не се обезкърви съвсем.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 Comments

  1. Ренесансът се случи още преди осем години; просто вълната продължава да е в стихията си. Zombie movies are here to stay, obviously. Thank Hades!

    PS “28 дни по-късно” е ужасно прехвален и имитационен филм. Добре, че беше двойката, за да има нещо прилично в тоя недоклатен брит-френчайз.

  2. Дарабонт, Бойл – все хубави хора акцентират върху жанра. Очертава се някакъв ренесанс. 🙂

  3. @UZUMAKI
    Ха! А аз си мислех, че съм единствения, който смята, че “28 дни по-късно” е безобразен „рип-оф“ на бившата трилогия на Ромеро за мъртвите – изгубих им бройката на новите филми – както и на „Денят на трифидите“. Освен това филма вкара модата на бързите зомбита, която не ме кефи. И да, знам, че тези от филма не са зомбита, но хич не ми пука.

    И мен Двойката ме радва повече, но все пак, визуално първият филм е добър и Дани Бойл е готин и поради тази причина смятам, че жанра може да спечели от него.

  4. И аз предпочитам по-бавни зомбита.

    Узумаки ме присети за игри и ви препоръчвам, най – добрата зомби игрица – Left4Dead. Там идеята за бързи зомбита работи много добре.

  5. Ето на, пак дадох повод на Бла да каже, че не му чета статиите! 😀

    Иначе думата ми беше затова, че тук все пак се намесва името и името на Дарабонт. WC Андерсън и Зак Снайдер винаги ще му дишат прахта.

  6. Дарабонт е голям. Много ясно че Уъртлес Шита ще му дишат прахта. 🙂
    Снайдър ме кефи, но той е друга категория. Не съм огромен почитател на римейка му на „Зората“ – стария лично за мен е най-великия зомби филм евър – но „Паззителите“ адски много ме радва. „300“ също!

  7. Това:

    „“Зората” – стария лично за мен е най-великия зомби филм евър…“

    …е толкова дяволски вярно.

  8. В интервю Бойл казва, че филма няма да се случи скоро, но не отрича възможността да режисира: “he told an audience in Washington, D.C. If the fans are there and there is a demand to see a third entry, then it will likely happen.”

  9. ахха, тъкмо си свалих един zombie pack с Day of the Dead, Dawn of the Dead, Land of the Dead, Dance of the DEad…. и още кво ли не of the Dead. Повечето съм ги гледал, но сега ще си ги припомня. Пускам си сега Day of the Dead, този от 1985.

    Ще се видим в ада!

    А иначе ДАни Бойл е пич! Е, Дани "Спъд", т.е. Компира от Трейнспотинг (който може да мине за зомби и без грим), но все пак е пич!

  10. Изтървах няколко думи, ама така е като гледам едновременно и пиша.

    Исках да кажа, че не чак толкова голям пич, като Спъд, но е пич 😀