Сигурни сме, че всички киномани, които не са живели в пещера в последните десетина години, когато чуят имената на Ноа Баумбах, Адам Драйвър и Грета Гъруиг, застават в готовност да получат поредната доза предизвикателство. Бял шум (White Noise) е най-новият филм на Баумбах, за който пишем отдавна и очакваме с голямо нетърпение, но сега леееко обираме ентусиазма, след като световната критика не избухна в хвалебствия непосредствено след световната премиера във Венеция. Не твърдим, че Variety и The Hollywood Reporter са ни „пътеводни светлини“, но е леко притеснително, когато не дават високи оценки на автора на великолепния Marriage Story

Но – целта не е да гледаме назад, а напред към бъдещето и… предстоящия апокалипсис! Обърнете внимание на различните детайли, които конструират новия трейлър; на майсторския монтаж, на чудесната звукова картина – ето така се продава филм. Вадèте тефтерчетата и си водèте бележки!

There are two kinds of people in the world – killers and diers.

А вие от кои сте? Ние бихме добавили и трети вид – „сеирджиите“, като бихме се причислили именно към тях с уточнението, че практикуваме активно това отношение основно и най-вече към филмовата/телевизионната реалност. Най-много обичаме очакването на реакциите от страна на публиката – защото каквито и да са впечатленията за някой филмов разказ на „спецовете“, най-важната дума винаги има зрителят. Той или ще гледа Бял шум по Netflix, или ще скролне скорострелно към следващото заглавие, предложено от стрийминг гиганта. Ще припомним синопсиса на филма, екранизация по едноименния роман на американския писател Дон ДеЛило:

Едновременно забавен и кошмарен, лиричен и абсурден, обикновен и апокалиптичен, Бял шум разказва за опитите на едно съвременно американско семейство да се справи с обичайните конфликти в ежедневието, докато разгадават вселенските тайни на любовта, смъртта и шанса да бъдеш щастлив в един много несигурен свят.

Отново ще обърнем внимание на страхотния актьорски екип, начело с хамелеона Адам Драйвър – той е в ролята на главата на ексцентричното семейство, Джак Гладни, професор по хитлеристика в идиличен колеж в малко провинциално градче, край което е изпуснато опасно химическо вещество. Партнират му Грета Гъруиг, Дон Чийдъл, Рафи Касиди, Сам Нивола, Мей Нивола, Ларс Айдингер, Андре Бенджамин, Джоди Търнър-Смит и др. Музиката е дело на любимия ни Дани Елфман, а в саундтрака е и песента на LCD Soundsystem „New Body Rhumba“. Обърнете специално мнимание на детайлния постер, дело на Мария Тюрина – в него могат да се открият внимателно илюстрирани елементи от различни епизоди на филма и изглежда наистина великолепно.

Новият трейлър на Бял шум излиза току в навечерието на пускането му в ограничено киноразпространение – от 25 ноември 2022 ще може да бъде видян в определен брой киносалони на САЩ, придружен от специалния рисуван постер. Тези прожекции съставят познатия „тур за овации“, който ще квалифицира филма за Оскаровата надпревара.

Абонатите на Netflix ще могат да гледат Бял шум от 30 декември 2022 – ще проследим с интерес съдбата на тази апокалиптична история в предстоящия сезон на престижните щатски награди.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *