Уес Андерсън („Колежът Ръшмор”, „Кланът Тененбаум”, „The Darjeeling Limited”, „Фантастичният мистър Фокс”) винаги ни е бил супер-голям любимец и всеки негов нов филм по подразбиране се нарежда сред най-очакваните от нас заглавия за годината, дори и да не знаем нищо за него. Същото се отнася и за „Moonrise Kingdom”, с тази малка разлика, че за него знаем доста и дори вече сме виждали първия му трейлър, който, смеем да твърдим, е повече от чудесен.

Това, което не бяхме виждали до момента обаче, е официалният постер на филма. Досега. По традиция плакатите на филмите на Андерсън са почти толкова нестандартни, колкото и самите филми и сами по себе си представляват произведение на изкуството и този също не прави изключение. Преди да го видите обаче, също както и при трейлъра, трябва да кажем, че ако Андерсън не е вашият режисьор, по-добре пропуснете.

Moonrise Kingdom - плакат

Действието на „Moonrise Kingdom” се развива през 1965 на остров до крайбрежието на Ню Ингланд. По-конкретно филмът разказва за две дванадесетгодишни деца, които се влюбват и заедно избягват в гората. Докато възрастните и властите ги търсят, силна буря надвисва над крайбрежието и спокойната островна общност е разтресена, във всеки смисъл на думата.

Режисьор на филма е Уес Андерсън, сценарият е негов и на Роман Копола, а в ролите са Бил Мъри, Франсис Макдормънт, Едуард Нортън, Брус Уилис, Джаред Гилман, Кара Хей Уард, Тилда Суинтън и Джейсън Шуорцман.

Премиерата е 25 май 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Нямам търпение просто! Всеки нов филм на Уес е събитие за мен (без да споменавам, че ми е и един от най-любимите режисьори), трейлъра и плаката изглеждат страхотно като всяко едно визуално пиршество, което ни представя естета Андерсън още от „Ракета в бутилка“ насам! Мисля си, че „Moonrise kingdom“ вече получи и първото си официално признание, все пак ще открие Кан тази година. 🙂

    Трудно е да се каже кой ми е любимият му филм, всичките съм ги гледал по 100 пъти, но може би клоня най-много към „Морски живот със Стийв Зису“. 😀