Две години им бяха нужни, за да се натуткат с подготовката около обещания „различен“ сериал, от другия край на прочутата „далечна галактика“, посветен на нечий помощник, нов последовател или най-вероятно ученик-джедай – доколкото ни е позволено да си пофантазираме около заглавието „The Acolyte“.

С наближаване началото на снимките на сериала, Disney добавят информация около вече оформилия се като интересен актьорски екип, за да „стреснат“ публиката и да я впечатлят с факта, че самата Кери-Ан Мос се е навила да участва, а освен нея в мрежата се въртят още имената на Ребека Хендерсън (позната най-вече от телевизионния екран – „Russian Doll“, „Inventing Anna“), Дийн-Чарлс Чапман („Игра на тронове“, „1917“) и Дафни Кийн (която видяхме заедно с Хю Джакман в „Логан: Върколакът“, а в момента е част от екранизациите на „His Dark Materials“). Всички те ще правят компания на Амандла Стенбърг, която преди десетилетие изигра малката Ру в „Игрите на глада“, а най-скоро сте я виждали в недоразумението „Bodies Bodies Bodies“ и е много вероятно именно на нея да бъде поверена главната роля в бъдещия „Star Wars“ сериал.

Както сме споменали преди време, сценарист и режисьор на „The Acolyte“ е Лесли Хедлънд, една от създателките на Netflix поредицата „Russian Doll“. Идеята е да се реализира проект, който да „компенсира“ до известна степен превеса на известните вече герои във вселената на „Star Wars“ с добавяне на… героиня. Всеобхватното представителство – мъже, жени, междузвездни раси, причудливи същества и всякакви форми на живот – е фокус и цел на творческите екипи.

Удивляваме се на упоритостта, с която Lucasfilm и Disney+ продължават да разширяват познатите (и някога обичани) междузвездни простори, както и на нашия инат да ги отразяваме, белким се появи нещо стойностно… Част от екипа ни още не е успял да гледа „Andor“ и „Obi-Wan Kenobi“, като повод за колебанията ни дават „The Mandalorian“ и „The Book of Boba Fett“., но в името на миналото вероятно (все някога) ще отметнем и тези неизпълнени задачи. Погледът ни ще е безпристрастен и тотално обективен – нямаме никакви очаквания откакто Катлийн Кенеди разруши наследството на Лукас. Ето какво споделя тя пред Collider преди няколко месеца:

„Заинтригувани сме от „The Acolyte“, защото ако тази поредица се получи добре, ще ни даде възможност да развием допълнително историята. Именно това е най-чудесното в телевизията – дава ти шанс да експериментираш в по-широки мащаби.“

Бихме добавили – „и там не може да се провалиш с тотален гръм и трясък, както в „голямото кино“… За да бъде пълна информацията във връзка с подготовката на този нов сериал е нужно да добавим и актьорските имена, които са обявени преди време, но не са намерили място в „операционния“ новинарски поток – това са Джоди Търнър-Смит, носителят на на „Еми“ Лий Джун-Джи („Squid Game“), Мани Хасинто и Чарли Барнет. Освен допълнените имена около кастинга, начело с Кери-Ан Мос, Disney разпространяват и първи синопсис на поредицата:

The Acolyte“ е детективски трилър, който ще отведе зрителите в галактика, в която властват тайни и загадки и се зараждат мрачни сили в последните дни от ерата на Републиката. Един бивш ученик-падуан се среща отново с нейния учител-джедай, за да разследват поредица от престъпления, но силите, срещу които те се изправят, се оказват много по-зловещи, отколкото някой някога би могъл да си представи…

Не искаме да сме лоши пророци, ала тази тенденциозно феминистка история не звучи никак обещаващо. Както и всичко, свързано със „Star Wars“ в последните години – никой и нищо не може да направи срещу хода на времето и провалените реалности, в които си живеят сребролюбците от „Къщата на Мишката“. Ние продължаваме да нямаме сантиментално-обвързани очаквания, затова ще наблюдаваме безразлично развитието и на този проект.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *