Тази седмица главен герой в пътуващия филмов влог на Станислава Айви е актрисата и режисьор Жули Делпи. Познатата ни от трилогията на режисьора Ричард Линклейтър с Итън Хоук – „Преди Изгрев”, „Преди залез” и „Преди полунощ” като руса красавица, се оказва много силна и борбена. Делпи разказва за сексизма в Холивуд и това, че е загубила част от финансирането за последния си филм, защото е жена и твърде емоционална:

Истината е, че сексизмът няма просто да изчезне с това да се наемат жени на позиции тук и там. Или с това, че тази година имаме филми като „Lady Bird” и „Жената чудо”. Не е толкова лесно. Хора като мен все още страдат и се борят да правят филмите си с продуценти и адвокати, които имат страх от работа с жени. Това е сексизъм в истинския си вид. Могат да арестуват няколко човека, но другите продължават да са там и да работят.

Делпи споделя, че е получавала доста оферти от продуценти и режисьори още когато е била много малка:

Като млада актриса това е част от ежедневието ти и трябва да се бориш непрекъснато. Много бързо си извоювах уважение, защото информацията се разпространява бързо. Когато някой каже “не”, става ясно, че Жули Делпи, например, не прави такива неща и ще ти отреже топките. Имах репутация доста бързо, но проблемът е, че когато кажеш “не” на някои силни мъже в бизнеса, те започват да говорят за теб. Разбира се, не за това, че си им отказала, никой не иска да признае такова нещо, а за това, че си луда и трудна за работа!

Според Жули Делпи в Америка по темата сексуален тормоз, всичко е смесено вече – от коментари, през това да хванеш жена по определен начин до изнасилване. Вижте цялото интервю.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *