Преди да построи империя от мегахитовия уестърн сериал „Yellowstone”, Тейлър Шеридан написа три страхотни филма, които бяха познати като неговата своеобразна трилогия за американските граници. Естествено, от трите „Сикарио“ беше най-успешния, след него последваха също страхотните „Hell and High Water“ и „Wind River” – първият, на който Шеридан беше и режисьор, освен сценарист. Сега „Wind River“ получава неочаквано продължение без участието на Шеридан и без главния си актьорски екип, но все пак с някои интересни имена зад камерата.

Wind River: The Next Chapter” ще проследява Чип, който скоро е станал федерален агент в отдела на правителството за проследяване на риба и диви животни. Чип, в чиято роля ще се завърне Мартин Сенсмайър, беше братът на убитото момиче в първия филм. Там ставаше дума за (и филмът беше посветен на) стряскащия брой убийства и цялостно насилие над млади жени от местен произход, които остават неразкрити и ненаказани. Сега ще се завърнем в резервата на местното население, защото след серия от „ритуалистични убийства“, които остават неразрешени, ФБР се обръща към Чип за помощ. Скоро той се оказва приклещен между ФБР, несанкциониран отмъстител и хората от резервата, с които е живял през целия си живот.

Новият филм ще бъде режисиран от Кари Скогланд, която е опитен и награждаван режисьор, досега работила основно по телевизионни продукции като „Историята на прислужницата“, „Живите мъртви“, „Falcon and the Winter Soldier“ и др. Сценарият на „Wind River: The Next Chapter“ е написан от Патрик Масет и Джон Зиман, работили заедно по добри сериали като „Friday Night Lights“ и „The Blacklist” и лоши филми като „Lara Croft: Tomb Raider“.

Цялата работа с една дума ни е страшно мистериозна. От една страна, предполагаме, че за да бъде одобрен и финансиран подобен проект, вероятно студиото е доволно от сценария – защото със сигурност няма да го продават с връзката си с „Wind River”. Харесваме много оригиналния филм, но сме далеч от идеята, че много хора го помнят, а дори и хората, които го помним, никога не сме очаквали нетърпеливо продължение. От друга страна екипът зад камера е любопитен, а и все пак жанрът продължава да ни е от любимите, така че със сигурност ще се интересуваме от развитието на филма оттук насетне.

За момента начална дата на продукцията не е обявена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *