Ще пропуснем мрънкането по адрес на всичко, свързано с този проект (а повярвайте ни, имаме какво да кажем), включително и иди ми, дойди ми“ развитието му през последните дванадесет години, и ще караме на кратко и по същество.

В края на август тази година, тук в България започнаха снимките на новата версия на „Червената Соня“ („Red Sonja“), като след множество творчески рокади (някои от в последния момент), режисурата беше поета от М. Дж. Басет („Solomon Kane”, „Silent Hill: Revelation”, „Rogue“), а ролята на Соня отиде при Матилда Луц, позната на по-масовата публика от що-годе приличния „rape and revenge“ трилър „Revenge“.

Като доказателство, че нещата най-накрая се случват идва първата официална снимка от филма, която подобаващо е на Матилда Луц в бойно снаряжение. Вижте.

sonya-7bc17b5f5

По такъв тип снимка е доста трудно обективно да се отсъди каквото и да е, но като стилистика и атмосфера видяното ни напомня за нещо средно между лошия и напълно забравен римейк на „Конан Варварина“ и „Жената чудо“ (и като цяло нещо от „Снайдървърс“-а). Не можем да кажем, че е трагично, но като за първи поглед е точно толкова дженерик, колкото очакваме да бъде и филмът.

Що се отнася до самата Матилда Луц, ще ни се да видим кадър в цял ръст и да не е толкова „плакатен“, преди да си формираме мнение, но принципно тя ни допада и на този етап сме по-скоро окей с избора ѝ, при все че ни е доста по-женствена, отколкото си представяме, че трябва да е Соня. Пък и сме я виждали да бъде доста „bad ass”. Запазваме си правото обаче да сменим мнението си, като видим повече от филма.

Режисьор на „Червената Соня“ („Red Sonja“) е М. Дж. Басет („Solomon Kane”, „Silent Hill: Revelation”, „Rogue“), а сценарият е дело на Таша Хуо, Джоуи Солоуей и М. Дж. Басет, по образа създаден от Рой Томас и Бари Виндзор-Смит, вдъхновен от героинята Червената Соня от Рогатино на Робърт Е. Хауърд. В ролите са Матилда Луц, Уолис Дей, Робърт Шиън, Майкъл Биспинг, Мартин Форд и др.

Премиерната дата все още не е известна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Ще смуче – или поне се надявам да видим Матилда да смуче във филма 😀
    Междувременно ми пристигна стийлбука на оригинала и с кеф бих го гледал отново!